Forlag: Juritzen forlag

 

Forfatter: Kristine S. Henningsen

 

Dato: 04.09.2016

 

Sjanger: Roman

 

Sider: 332

 

Kilder: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Irma Dahl – den dedikerte begravelsesagenten”, er en roman som omhandler Irma Dahl. En kvinne som vi tar bekjentskap med gjennom 332 sider. I første del av boken, jobber frivillig hos Kirkens SOS. Hennes arbeid der er å ta seg av selvmordstelefonen. I hennes arbeid, er det få alvorlige hendelser, så det fører til at Irma skaffer seg jobb ved Wulffs begravelsesbyrå. Vi blir kjent med en ivrig kvinne og hennes livstilværelse. Kristine S. Henningsen har skrevet en spennende, morsom, tankefull, sprø og alvorlig roman.

Kristin har skrevet en roman utenom det vanlige. Noe nytt og interessant. Irma som vi i denne boken blir kjent med, er en rar kvinne med kjærlighet for døden. Irmas holdninger gjør denne romanen både spennende, morsom og sprø. Kristin har skapt en bok, som får deg til å tenke over livet og dine egne holdninger til døden. Denne romanen er virkelig til å anbefale. En bok du sjelden vil glemme.

 

Bakside informasjon om boken:

“«Jeg kommer til å bli den beste medarbeideren du noen gang har hatt, Berger Wulff. Jeg skal bære kister som en mann, tenne lys som en prest og trøste pårørende som en terapeut.» Irma Dahl er ivrig telefonvakt hos Kirkens SOS og lengter etter å få en «storfisk» på kroken – en ekte selvmordskandidat. Men folk ringer mest for å småprate. Til Irmas enorme irritasjon. Når den virkelige selvmordskandidaten lar vente på seg, søker Irma jobb i Wulffs begravelsesbyrå.
Endelig er hun der hun hører hjemme. Hun begynner med styrketrening for å bli bedre til å bære kister, bruker fritiden på ekstra kundepleie og spionerer på konkurrenten som hun mistenker lurer kundene sine.
«Den dedikerte begravelsesagenten» er en fortelling om en dødsivrig kvinne, en angrende eksmann og ganske mange lik.”     

 

Kristin har skrevet en spesiell, men som nevnt også interessant roman. “Irma Dahl – den dedikerte begravelsesagenten”, er preget av et lett og fyldig språk. En blir dratt inn i hennes fantasi, der flere ting ikke henger helt på greip. Vi blir kjent med en ivrig, men spesiell kvinne. Vi tar del i Irmas liv og hennes holdninger. Det er vanskelig å ikke bli glad i Irma og denne boken.

Alt i alt er dette en underholdende, høyttravende, spennende, humoristisk, morsom og rar roman du sjelden vil glemme. Boken er fengende og interessant. En bok de fleste bør lese. Den klarer å sette livet i perspektiv. De fleste vil like denne romanen.

Gleder meg til å lese flere bøker av Kristine S. Henningsen!

Det ender med at jeg gir denne romanen terningkast 5!

 

Kilder:

Juritzen.no (2015). Irma Dahl – den dedikerte begravelsesagenten. Lokalisert i 2015 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top