Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Ungdomsroman/Eventyr

 

Forfatter: J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany

 

Dato: 15.11.2016

 

Sider: 344

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Endelig er Harry Potter tilbake, og leserne har virkelig noe å glede seg til.

“Harry Potter og Barnets forbannelse”, er et skuespill i to deler. Manuskriptet tar oss med tilbake til Harry Potter universet 19 år etter. Dette er et spennende gjensyn med trolldom og magi. Manuskriptet en spesialutgave på prøvemanuset. Den endelige utgaven av manuskriptet vil bli utgitt i 2017. Dette er virkelig en Harry Potter bok du bør anskaffe deg. Fortryllende spennende fra første til siste side.

Manuset tar oss med tilbake til Harry Potter. For det har alltid vært vanskelig å være Harry Potter, og det er ikke mye lettere nå som han er en overarbeidet ansatt i Magidepartementet og far til tre barn i skolealder.

Samtidig som Harry strever med en fortid som nekter å bli der den hører hjemme, må hans yngste sønn Albus slite med tyngden av en familiearv han aldri ønsket. Fortid og nåtid vikles illevarslende inn i hverandre, og både far og sønn lærer en ubehagelig sannhet: noen ganger kommer mørket fra uventede steder.

Om du er stor Harry Potter fan, da vil du være i ekstase. Denne godbiten av en bok, byr på samme magiske leseopplevelse som de foregående. Dette er en solid Potter fortelling, jeg er imponert over Rowling som enda en gang topper sin litteratur med spennende, solide og sterke beskrivelser.

Det ender med at jeg gir den åttende Harry Potter boken, terningkast 5! For en bok, for en fortryllende handling og for en magisk leseopplevelse. Du vil ikke angre for at du nettopp leser denne boken. For et bedre comeback og et vakrere gjensyn har jeg aldri opplevd noen gang i litterære bøker.

 

Bakside informasjon om boken:

“Det har alltid vært vanskelig å være Harry Potter, og det er ikke mye lettere nå som han er en overarbeidet ansatt i Magidepartementet og far til tre barn i skolealder.

Mens Harry strever med en fortid som nekter å bli der den hører hjemme, må hans yngste sønn Albus slite med tyngden av en familiearv han aldri ønsket. Fortid og nåtid vikles illevarslende inn i hverandre, og både far og sønn lærer en ubehagelig sannhet: noen ganger kommer mørket fra uventede steder.”

 

Med trolldomshilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Harry Potter og Barnets forbannelse. Lokalisert 15.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “Harry Potter er tilbake!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top