Et nytt varmt og friskt pust fra Lars Saabye Christensen!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Lars Saabye Christensen

 

Sider: 448

 

Dato: 10.12.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

Lars Saabye Christensen er i høst aktuell med “Byens spor”. Dette er en sår, sterk, munter og varm begynnelse på en ny trilogi. På lik linje med “Beatles”, klarer forfatteren å blande alvor og humor. Jeg er meget imponert over Saabye sine skildringer og beskrivelser. Han tegner et realistisk bilde av Oslo i etterkrigstiden. Dette er en episk leseopplevelse du virkelig bør unne deg.

“Byens spor” er som nevnt det første bindet i en trilogi. Gjennom 448 sider befinner leserne seg på Oslo vest. Handlingen er lagt til rett etter krigen. Leserne møter her Ewald og Maj Kristoffersen og deres sønn Jesper. Ewald har jobb i et reklamebyrå og får i oppdrag og lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubiléum og Maj engasjerer seg i Røde kors.

Lars Saabye Christensen beskriver handlingen på en såpass realistisk måte, slik at leserne kan se for seg og høre lyden av Oslo. Gjennom forbilledlige skildringer kan en se for seg hvordan gatene binder seg sammen. Gjennom handlingen blir leserne kjent med menneskene som bor i gatene, slakteren, legen, hyggepianisten på Bristol, fru Vik i etasjen over, Røde Kors og glassen klirre på Bristol.

Jeg har lest de fleste litterært utgivelsene til Lars Saabye Christensen og synes “Byens spor” er hans beste til nå. Dette er en trilogi som jeg virkelig ser fram til å lese fortsettelsen på. Forfatteren tegner et realistisk bilde av Oslo vest i etterkrigstiden. Gjennom 448 sider bringer han fiksjon inn i et historisk perspektiv og skaper en idyll som preges av en varm, melankolsk, munter, rørende, sterk og sår stemning. For en slik stemning er det nesten bare Saabye som kan skape. Forfatterens skildringer og beskrivelser får leserne til å føle tilstedeværelse i hver en setning. Jeg ser virkelig fram til å bli bedre kjent med Ewald og Maj Kristoffersen og deres sønn Jesper. Når jeg leste “Byens spor” fikk jeg frysninger og tenkte med meg selv, enda et litterært mesterverk fra en av våre nåtidens beste skjønnlitterære forfattere. Dette er en roman du virkelig bør lese.

 

Mitt terningkast av boken er:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Byens spor er første bind i en trilogi, og vi befinner oss på Oslo vest rett etter krigen der vi møter Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper. Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag og lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubiléum og Maj engasjerer seg i Røde kors.

Bli med når vi legger øret inntil konkylien og lytter: Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, høre telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over. Se Maj gå på møte i Røde Kors, hør glassen klirre på Bristol. Høre lyden av hvinende bremser.”

 

Med julehilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Byens spor. Lokalisert 10.12.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/romaner/byens-spor-lars-saabye-christensen-9788202562113

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top