Vulgær krim fra Sverige

Broder Jakob

Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Emelie Schepp

 

Sider: 400

 

Terningkast: 6

 

Dato: 24.11.2019

 

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Emelie Schepp fra Sverige står bak krimserien med den gåtefulle og uforglemmelige statsadvokat Jana Berzelius i hovedrollen. Forfatteren serverer gang på gang vulgære, bestialske, brutale og vågale historier. Dette er ikke spenning for sarte sjeler, ikke til å anbefale de som foretrekker rolig fortellinger. Hennes debut “Merket for livet”, solgte 40 tusen eksemplarer da den kom. Deretter ga hun ut “Hvite spor”, “Skjult agenda”, “Pappas gutt” og sist ut “Broder Jakob”, som alle er intense, urovekkende, oppsiktsvekkende og heftige på hver sin unike måte.

Selv har jeg aldri bitt så mye negler og revet meg så mye i håret, som da jeg leste Emelie Schepps nyeste utgivelse “Broder Jacob”. Dette er en forfatter, som mildt sagt får hårene til å reise seg langt opp over leggene, ryggen og armene når en leser. Det var som et kaldt gufs strøk gjennom årene i kroppen, en ubeskrivelig og fantastisk følelse, som jeg sjelden kjenner når jeg leser kriminalromaner. For er det noe som imponerer meg med Schepp, så er det at hun klarer å holde interessen oppe gjennom hele historien. Dette er en sidevender, som er umulig å mislike. Tro meg, jeg har lest mye vellykket og mislykket krim, men denne føyer seg i rekken over noe av det beste jeg har lest noensinne. Jeg ser fram til å lese den igjen, når jeg har glemt litt av handlingen, men tror det nesten blir umulig, siden det var en så helstøpt krim, en sjelden glemmer, men tiden får vise.

Jeg blir alltid glad når Emelie Schepp kommer med ny bok, en av mine svenske favoritt forfatterinner. Hun kan dette her med krim, og hun gjør det med et så stort talent, at jeg flere ganger må applaudere henne. Da jeg leste “Broder Jacob” måtte jeg ha lyset på, for denne var det futt i, her var det ikke spart på noe, dette var rett og slett en av de mest medrivende, spektakulære og engasjerende historie jeg har lest i mitt liv. Den inneholdt så mye mer en spenning, den inneholdt også uhyggelige miljøbeskrivelser og gyselige karakterskildringer, på en akseptabel og fantastisk måte. Hun klarer alt på en så forbausende god måte, at jeg må ta av meg hatten for Emelie Schepp. La oss håpe det kommer mer fra henne, for dette er altoppslukende, underholdende og dramatisk krim, samtidig som forfatteren byr på alvor og spenning i særklasse.

Enda ikke lest noe fra henne, liker du krim, ja da er du neste obligatorisk nødt å lese, men bare nesten. Tusen takk for en fantastisk leseopplevelse Emelie Schepp, du er dreven på dette feltet, det skal du huske. Gyldendal forlag har gjort et kupp, når de ga ut dine bøker, takk til forlaget for at vi nordmenn blir presentert for slike forfattere, uimotståelig spenning dette her.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“En kvinne blir funnet brutalt drept – det er det andre offeret på kort tid. Omstendighetene er like, beina er sydd sammen, og kroppen blir funnet i elven som flyter gjennom den lille byen. Hvem er det som vil at de skal se ut som havfruer, og hvorfor? 

Da nok en kvinne blir meldt savnet, er det åpenbart for politiet at de har å gjøre med samme gjerningsmann. Statsadvokat Jana Berzelius leder etterforskningen sammen med politiet, og snart finner de koblinger til Simon Norell, en ung mann som drepte hele sin famille, og som siden har vært innelåst på psykiatrisk sykehus. Men Simon vil ikke prate. Noen må vinne hans fortrolighet før tiden renner ut. Den eneste som kan gjøre det, er mannen som er en truende skygge i Janas liv: Danilo Peña.”

 

Med julehilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2019). Broder Jacob. Lokalisert 24.11.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top