Spektakulær og historisk kriminalroman!

Forlag: Kolofon forlag

 

Sjanger: Historisk/Kriminalroman

 

Forfatter: Trond Vernegg

 

Sider: 241

 

Dato: 23.02.2018

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Trond Vernegg som tidligere har skrevet kriminalromanene “Forbindelsene” (2016) og “Granatsjokk” (2017), er endelig tilbake med enda en litterær godbit.

Med “Dødelig finale” har forfatteren igjen skrevet spektakulær og hårreisende krim, der han underveis byr leserne på historisk og politisk kunnskap. Når en først har startet å lese, er den vanskelig å legge fra seg. Forfatterens beskrivelser og skildringer av historiske hendelser er overbevisende og troverdige.

Forfatteren har skrevet en gripende, spennende og kunnskapsrik fortsettelse på “Forbindelsene-trilogien”. En trilogi som virkelig kan anbefales for deg som liker politisk-, historisk- og kriminal- litteratur.

For tredje gang tar Trond Vernegg leserne med på en historisk reise til tiden før, under og etter andre verdenskrig. Forfatteren skriver både fiktivt og fakta. En historisk hendelse som står sentralt i “Dødelig finale”, utspiller seg i år 1938, når Hitler inntar podiet foran en million trollbundne tilhengere på Parteitag Grossdeutschland i Nürnberg. Dette er en av de mange hendelsene som bygger opp handlingen i “Dødelig finale”.

Trond Vernegg har laget en velskreven kriminalroman, der leserne settes inn i en intens, puls sprengende, hårreisende og skremmende handling. Det er ingen tvil om at Vernegg har gjort omfattende, grundig og systematisk research for å skape en så troverdig og realistisk leseopplevelse.

På likhet med de to tidligere utgivelsene i “Forbindelsene-trilogien”, følger leserne Joachim Berentzen. Året er 1998 og Berentzen prøver å knekke ondskapen. For nazismen har begynt å blomstre igjen. Noe som ikke er positivt for verdenspolitikken og verdenshistorien.

Trond Vernegg har med “Dødelig finale” skrevet en fartsfylt kriminalroman. Forfatteren viser igjen sitt solide talent gjennom de flere miljøskildringer og karakterbeskrivelser som er blitt gjort i denne romanen. Trond Vernegg’s måte å skrive på gjør dette til en leseopplevelse du sjelden vil glemme.

“Dødelig finale” er en kriminalroman som både kan vekke sinne og frustrert, samtidig som den kan få deg til å tørke tårer. Dette er en leseopplevelse som virkelig kan anbefales.

Med “Dødelig finale” har Trond Vernegg igjen vist at han har talent som forfatter. Jeg har tidligere anmeldt hans forrige romaner og du kan lese anmeldelsen av “Granatsjokk” her!

Jeg gleder meg til å lese flere kommende utgivelser fra Trond Vernegg! Dette er en forfatter som virkelig har talent for å skrive dramatisk, spennende og historisk.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Når Hitler i september 1938 inntar podiet foran en million trollbundne tilhengere på Parteitag Grossdeutschland i Nürnberg, har nazismen snaue syv år igjen –offisielt. Blant tilskuerne er to storøyde unge nordmenn på sykkelferie. Duoen blir essensiell for ideologiens utspekulerte dvale etter Berlins fall i ’45.

Hardt prøvede Joachim Berentzen returnerer i Dødelig finale for å knekke ondskapen. Året er 1998, og nazidvalen er definitivt over. Mens attentatene hagler rundt ham, rulles stadig nye lag av verdenshistoriens største konspirasjon opp i en fartsfylt thriller om lyssky toppolitikk, enda dunklere understrømninger, og kjærlighet mellom menn i en av tidenes minst inkluderende organisasjoner.

Boken lefler med spekulativ og kontrafaktisk etterkrigshistorie, men ender like vel opp i akkurat det samme Tyskland vi ser idag. I september 2017 fikk det nye, høyrepopulistiske partiet Alternativ für Deutschland (AfD) 23 % av stemmene i Weimar. Samme by sørget for valgskred for Hitlers parti NSDAP i juli 1932″

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Kolofonshop.no. (2018). Dødelig finale. Lokalisert 23.02.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top