En heftig og nervepirrende debut!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Psykologisk kriminalroman

 

Forfatter: Alexandra Oliva

 

Sider: 352

 

Dato: 27.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Alexandra Oliva har med “Den siste”, skrevet en heftig, intens og nervepirrende debut. Dette er en drivende god psykologisk thriller, der det stilles spørsmål rundt virkelighet og fiksjon. Leserne blir kjent med Zoo som ønsker spenning i livet. Dette fører til at hun deltar i et realityshow, som gjør henne uviten på hva som skjer i virkeligheten. “Den siste” er en tankevekkende leseopplevelse som kan få nakkehårene til å reise seg. Alexandra Oliva har skrevet 352 sider med puls sprengende underholdning, som både kan sjokkere og skremme deg som leser. Dette er en litterære godbit som virkelig bør leses. For liker du Lisa Gardner, ja da vil du elske Alexandra Oliva.

I “Den siste” blir leserne kjent med Zoo. Som står ved et veiskille i livet. Hun lengter etter eventyr og spenning, men trenger tid til å tenke. Så sender Zoo inn en søknad, og snart blir hun en av tolv deltakere som konkurrerer i en realityserie i den utilgjengelige villmarken i New England. Det handler om å overleve, vise utholdenhet og overvinne mentale utfordringer.

Samtidig som serien spilles inn skjer det utenkelige. En verdensomspennende katastrofe truer med å utrydde sivilisasjonen. Zoo, som er helt isolert, merker først ikke at spillet er over. Uvitende om hva som har skjedd, fortsetter hun å kjempe seg lenger inn i skogen uten å innse at det ikke lenger finnes ledetråder eller kameraer som er skjult i trærne, eller at forstedene hun til slutt kommer til, er helt øde.Eventyret er over. Zoe forsøker å komme seg hjem, tilbake til mannen sin. Og nå må hun for alvor lære å overleve.

“Den siste” er en ekstremt spennende roman. Alexandra Oliva byr på heftig beskrivelser og og brutal skildringer. “Den siste” er en velskreven spenningsroman, der forfatteren blander fiksjon og virkelighet. Hennes beskrivelser av miljøet og karakter er såpass detaljer at en som leserne kan føle tilstedeværelse i hver en setning. For selv om boken til tider er litt langtrukken, bygger den seg opp utover handling. Dette er en debut som virkelig fikk nakkehårene hos meg til å reise seg. “Den siste” er en psykologisk thriller som virkelig bør leses.

Jeg ser virkelig fram til flere kriminalromaner fra Alexandra Oliva.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Zoo står ved et veiskille i livet. Hun lengter etter eventyr og spenning, og hun trenger tid til å tenke. Hun sender inn en søknad, og snart er hun en av tolv deltakere som konkurrerer i en realityserie i den utilgjengelige villmarken i New England. Det handler om å overleve, vise utholdenhet og overvinne mentale utfordringer.

Samtidig som serien spilles inn skjer det utenkelige: En verdensomspennende katastrofe truer med å utrydde sivilisasjonen. Zoo, som er helt isolert, merker først ikke at spillet er over. Uvitende om hva som har skjedd, fortsetter hun å kjempe seg lenger inn i skogen uten å innse at det ikke lenger finnes ledetråder eller kameraer som er skjult i trærne, eller at forstedene hun til slutt kommer til, er helt øde.Eventyret er over. Zoe forsøker å komme seg hjem, tilbake til mannen sin. Og nå må hun for alvor lære å overleve.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Den siste. Lokalisert 27.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top