Forlag: Manifest

 

Sjanger: Humoristisk litteratur

 

Forfatter: Mimir Kristjánsson

 

Dato: 19.02.2017

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Ute etter en humoristisk bok, da kan jeg anbefale Mimir Kristjánsson’s bok “De superrike”. Forfatteren har skrevet en morsom bok, fullstappet med vitser om rikfolks holdninger. “De superrike” er illustrert med tegninger som er tilpasset teksten.

Mimir har laget en velskreven bok om de superrike. Dette er en biografi om de mange milliardærene som pendler til jobben hver dag i helikopter, som svir av millioner av kroner årlig og som har romerske dampbad i husene sine.

“De superrike” handler om de 20 årene, som har vært en gullalder for norske milliardærer. Aldri har de vært flere. Aldri har de vært rikere. Men hva sier milliardærene selv til inntekts­utviklingen? Spretter de champagnen? Sier de «takk»?

Nei, tvert imot. De er fly forbanna fordi de må følge samme regler som alle andre, fordi de må betale skatt, fordi de bor i verdens siste sovjetstat.

Mimir Kristjánsson tar milliardærene på kornet. Gjennom denne boken får leserne svar på hva rikfolk tenker om endringene innen inntektsutviklingene i Norge. “De superrike” er en tragisk og ekstremt humoristisk bok. Dette er en dramatisk, lettlest og rikt illustrert vitsebok. Et humoristisk mesterverk som virkelig er å anbefale. Mimir gjør leserne kjent med rikfolks holdninger. Forfatteren har på mange måter skrevet en biografi om personlighetene innen norsk rikdom.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Denne boken handler om de superrike. De som pendler til jobben hver dag i helikopter, svir av millioner av kroner hver gang de skal feire sin egen bursdag og har romerske dampbad i husene sine. De siste 20 årene har vært en gullalder for norske milliardærer. Aldri har de vært flere. Aldri har de vært rikere. Men hva sier milliardærene selv til inntekts­utviklingen? Spretter de champagnen? Sier de «takk»? Nei, tvert imot. De er fly forbanna fordi de må følge samme regler som alle andre, fordi de må betale skatt, fordi de bor i verdens siste sovjetstat.”

 

Med humoristisk bokhilsen

 

Kilder:

Manifest.no. (2011). De superrike. Lokalisert 19.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top