Enda et litterært mesterverk fra Wilbur Smith!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Historisk/Kriminalroman

 

Forfatter: Wilbur Smith

 

Sider: 384

 

Dato: 27.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Gjennom litt over 50 år har Wilbur Smith underholdt leserne med flere titalls spennende utgivelser. Han har tatt leserne med til steder som blant annet Afrika, Egypt og Amerika. Nå er han endelig tilbake, med enda en historisk roman. I “Farao” tar han leserne med til gamle Egypt. Jeg har lest så å si alle romanene til Wilbur, og mener at “Farao” er en av hans beste kriminalroman til nå.

Wilbur Smith er kjent for å skrive drivende gode romaner, der handlingen bærer preg av realistiske, heftige og intense beskrivelser. Gjennom Smith’s skildringer får leserne et brutalt innblikk i handlingen. Det er får som beskriver og skildrer så detaljert som Wilbur Smith, her viser han sitt solide talent som forfatter.

I “Farao” gir Wilbur Smith leserne litterære øyeblikk, der en kan kjenne hårene reise seg nedover ryggen. Wilbur Smith leverer helstøpt spenning fra første til siste side. “Farao” bærer preg av et puls sprengende plott som du virkelig ikke bør gå glipp av.

I “Farao” er handlingen lagt til Egypt. Landet er under angrep. Farao Tamos ligger på dødsleiet. Luxor er omringet på alle kanter, og den egyptiske hæren har mistet mange menn. Taita, tidligere slave, nå general over Tamos’ hær, forbereder seg på fiendens endelige innrykk. Heldigvis presterer Taito på sitt aller beste når alt virker tapt, og da en gammel alliert dukker opp, lykken snur for den egyptiske hæren.

Så idet soldatene vender tilbake til byen, blir Taita anholdt og anklaget for forræderi. Etter Tamos’ død tar den ondskapsfulle Utterik over makten. Og med ham begynner en ny og giftig æra.

Wilbur Smith har med “Farao”, laget en velskreven kriminalroman. For selv om Wilbur er kjent for å skrive flere hundre siders utgivelser, leverer han som regel lettlest underholdning. Som nevnt tidligere i anmeldelsen, så skildrer og beskriver Wilbur Smith handlingen på en så detaljert måte, at den holder seg fengende fra første til siste setning. Når en først har startet å lese “Farao”, er den vanskelig å legge fra seg. Forfatteren byr på helstøpt spenning, der leserne til tider også kan lære noe når en leser. Når en leser “Farao”, er det neste som en kan kjenne varmen fra den Egyptiske ørkenen. Dette er en roman som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Egypt er under angrep. Farao Tamos ligger på dødsleiet. Luxor er omringet på alle kanter, og den egyptiske hæren har mistet mange menn. Taita, tidligere slave, nå general over Tamos’ hær, forbereder seg på fiendens endelige innrykk. Heldigvis presterer Taito på sitt aller beste når alt virker tapt, og da en gammel alliert dukker opp, lykken snur for den egyptiske hæren. Men idet soldatene vender tilbake til byen, blir Taita anholdt og anklaget for forræderi. Etter Tamos’ død tar den ondskapsfulle Utterik over makten. Og med ham begynner en ny og giftig æra.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Farao. Lokalisert 27.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top