MORDVARGER DEL 1: DØD OG BEGRAVET:

Forlag: Esben Kobberstads eget forlag

 

Sjanger: Fiksjon/Thriller/Fantasy/Dystopi/Kriminalroman/Spenningsroman

 

Forfatter: Esben Kobberstad

 

Terningkast: 4

 

Dato: 19.06.2020

 

Kilde: Pocket/E-bok

 

Selve anmeldelsen:

Esben Kobberstad er et nytt navn på norsk litteratur himmel, han er en sjelden god forfatter, en uslepen diamant. Med “Død og begravet” gir han leserne en heseblesende og actionfyll pangstart en sjelden har sett maken til blant norske debuter. Dette er en oppsiktsvekkende og nervepirrende start på hans dystopiske-serie, en reise jeg gleder meg til å følge videre fra ord til ord, setning til setning, side til side, perm til perm og bok til bok. “Mordvarger” er en fiktiv og uhyggelig serie, men selv om det er et godt plott, kan strukturen alltids bli bedre. For siden “Død og begravet” er hans første bok, så har jeg troen på at det kommer flere uforglemmelige leseopplevelser fra denne karen.

Dette er en sær, mesterlig, uforglemmelig og lovende krim, som til tider kan bli bekmørk og sørgelig dyster, men Kobberstads fiktive univers skiller seg ut fra andre dystopiske forfattere, og det på mange måter. En ting som jeg la merke til, og som gjør denne serien svært så aktuell, skremmende til tider, er miljøproblematikken og miljøpolitikken i samfunnet, som frontens på en svært så realistisk måte. Jeg kan advare og si at: “Død og begravet” ikke er krim for lettskremte og svake lesere. Her tas leserne med inn i framtidens univers, som får nakkehårene til å reise seg.

Jeg gleder meg allerede til å fordype meg i resten av serien til denne debutanten. Det er noe med hans fortellerstemme som gjør meg nysgjerrig på videre reise. Ikke bare leverer han en fryktelig engasjerende start, men en pangstart det er umulig å ikke la seg falle i fristelse til å lese fortsettelsen på. Esben Kobberstad har levert en lettlest, underholdende, skremmende og fengslende start på et forfatterskap, jeg gleder meg til å lese fortsettelsen på.

 

PS: Dette er et reklame-innlegg. Leseeksemplaret har jeg mottatt av forlaget. Jeg står fritt til å mene hva jeg vil.

 

Bakside informasjon om boken:

“Ingenting gjør Daniel Acosta Berg mer lykkelig enn å jakte på slike som seg selv. Det eneste som skiller ham fra tungt kriminelle og mordere er ren og skjær flaks, noen få gram selvkontroll og det faktum at han er politimann. Ingenting varer evig. En dag blir han tilkalt for å etterforske et særdeles brutalt torturdrap, og det er bare begynnelsen. Snart befinner Daniel og hans kollegaer i Innsatsgruppe Charlie seg i tidsnød, for dødstallet fortsetter bare å stige mens de prøver å navigere seg helskinnet gjennom et dystert, fremtidig vrengebilde av det norske samfunnet.”

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder: 

Esbenkobberstad.no. (2020). Død og begravet. Anmeldt 19.06.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top