KAMELEONJENTA:

Forlag: Lyst forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Ragna Dahl

 

Sider: 304

 

Terningkast: 4

 

Dato: 19.06.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Noen romaner er uforglemmelig, noen er dystre, noen fremkaller sorg, noen skaper frustrasjon, og noen får deg til å bli sint, “Kameleonjenta” av Ragna Dahl er en slik litterær reise. I denne romanen tas leserne tilbake til 60-tallet, og det på en svært realistisk og troverdig måte. Det er ingen tvil om at kvinnen har levd på den tiden, for en mer detaljert beskrivelse av tid og sted, skal en lete lenge etter. En kan nesten føle tilstedeværelse når en leser, “Kameleonjenta” er en lettlest, detaljert, strukturert, forståelig, og umulig bok å legge fra seg.

Temaet for boken er først og fremst mobbing, og den inneholder en såpass god moral, at de fleste lærere i Norge bør lese den. Ikke bare lærere, denne bør helst stå som pensum på læreplanen for både barneskolen, mellomtrinnet og ungdomskolen, alle elever bør lese den, for da kan de lettere forstå alvoret og de konsekvensene mobbingen fører til. For er det noe som er et stort problem i dagens samfunn, så er det mobbing.

Boken til Ragna Dahl er fullstappet med kunnskap og informasjon. Det er svært godt skrevet, og du får en klump i hasen når du leser. En blir gjennom 300 sider bedre kjent med Anna som skal begynne i første klasse. Full av forventninger, opplever hun mobbing allerede fra starten av skoletilværelsen. Alle som har opplevd mobbing, eller har noen i familien som har opplevd det, vil sitte igjen med både aggresjon og sorg. For det er så fabelaktig skrevet, at det er dystert og sterk på en og samme tid.

Vell, skal du lese en roman, som tar opp et samfunnsproblem og der forfatteren forteller en historie med en såpass stor innlevelse, ja da bør “Kameleonjenta” av Ragna Dahl velges. Det er ingen tvil om at dette er en forfatter vi kommer til å få flere litterære utgivelser fra i framtiden.

 

Bakside informasjon om boken:

“Året er 1962. Anna skal begynne i første klasse på Svartbygdas barneskole. Hun er full av forventning, og mest av alt gleder hun seg til å få nye klassevenner. Istedenfor trivsel og læring, blir hun fanget i en spiral av mobbing. Hun innser at volden ikke tar slutt, men fortsetter hjemsøker henne og former henne. Som ung kvinne begynner hun å ta oppgjør med sine forfølgere. Kampen for å overleve koster mer enn hun er klar over.”

 

Med en sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2019). Kameleonjenta. Lokalisert 19.06.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top