Forlag: Bazar forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Matthew Quirk

 

Dato: 12.01.2017

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Matthew Quirk, har med romanen “De 500” skrevet en tankevekkende og fengende debut roman. Dette er en av de beste debut romanene jeg har lest. Den er preget av politikk og historie. Et mesterverk av de sjeldne.

Romanen handler om Mike Ford. Han har ikke den mest åpenbare bakgrunnen til en forretningsadvokat. Ford var på full fart inn i en kriminell løpebane da han valgte å arbeide seg gjennom jusstudiet på Harvard. Nå har han fått drømmejobben hos The Davies Group, en mektig politisk lobbyist. Mike havner midt i maktens sentrum, og har mer penger og privilegier enn han kunne drømme om. Endelig har brikkene falt på plass.

Men bare fordi man arbeider på lovgivernes side, betyr ikke det at arbeidet er lovlig. Og det er ikke plass til etikk og moral når du jobber for fanden selv.

Forfatteren har skrevet en ekstremt spennende og sjokkerende kriminalroman. “De 500”, er preget av en kombinasjon av de beste elementene innen politisk intriger og hardkokt action. Quirk har laget en velskrevet roman, som vekker assosiasjoner til moderne klassikere som Firmaets mann og Enemy of the State. Dette er en kunnskapsrik godbit. Et mesterverk av de sjeldne. Jeg har valgt å gi denne debut romanen terningkast 6!

For en forfatter, for en kriminalroman og for en handling. En av de beste debutromanen jeg har lest på lenge. Gleder meg til flere utgivelser fra forfatter Matthew Quirk. Om du enda ikke har lest “De 500”, ja da har du noe å glede deg til.

 

Bakside informasjon om boken:

“Mike Ford har ikke den mest åpenbare bakgrunnen til en forretningsadvokat. Han var på full fart inn i en kriminell løpebane da han valgte å arbeide seg gjennom jusstudiet på Harvard. Nå har han fått drømmejobben hos The Davies Group, en mektig politisk lobbyist. Mike havner midt i maktens sentrum, og har mer penger og privilegier enn han kunne drømme om. Endelig har brikkene falt på plass.

Men bare fordi man arbeider på lovgivernes side, betyr ikke det at arbeidet er lovlig. Og det er ikke plass til etikk og moral når du jobber for fanden selv. De 500 kombinerer de beste elementene av politisk intrige og hardkokt action, og vekker assosiasjoner til moderne klassikere som Firmaets mann og Enemy of the State.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Bazarforlag.no. (2014). De 500. Lokalisert 12.01.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top