Drivende bra psykologisk thriller!

Forlag: Goliat forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jonas Moström

 

Dato: 28.02.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Midnattspiker” er tredje utgivelse med Nathalie Svensson og Johan Axberg i hovedrollen. Jonas Moström har tidligere i samme serie, skrevet bøkene “Dominodøden” (Bok 1) og “Den du ikke ser” (Bok 2). Forfatteren har med “Midnattspiker”, levert leserne en hårreisende, psykologisk, nervepirrende og intens thriller, der voldtekt utgjør en sentral del av handlingen. Jonas Moström har skrevet en ekstremt spennende kriminalroman som virkelig kan anbefales.

For tredje gang blir leserne med til Stockholm, nærmer bestemt Uppsala. Romanen handling stater med den årlige valborg, en festdag for studenter. Under festen forsvinner to kvinnelige studenter, de blir voldtatt med få dagers mellomrom. Kort tid senere finner noen enda et offer. Denne gang en kvinne som er kvalt til døde og nøye plassert i det anatomiske teateret i Gustavianum, en av universitetets eldre bygninger.

Dette fører til at uro sprer seg og politiet frykter flere brutale overfall. Nordens fremste ekspert på psykopater Nathalie Svensson, og politioverbetjent Johan Axberg fra Sundvallspolitiet kalles inn til å løse saken. De har nettopp avsluttet en sak sammen, og til tross for omstendighetene ser de fram til å møte hverandre igjen.

Det er mye som tyder på at det dreier seg om én gjerningsmann. Alle de drepte er studenter, på samme alder. Mistanken rettes mot en mann som tidligere har blitt dømt for flere voldtekter og som nettopp har sluppet ut av fengsel. Han mangler alibi, men Nathalie mistenker at løsningen ikke er fullt så enkel.

Jonas Moström har med “Midnattspiker”, laget en velskreven kriminalroman. Handlingen i Moström’s roman er lagt til studentsamfunnet i Stockholm. Der flere kvinner blir drept på en brutal måte. Allerede fra første side, byr forfatteren på en eksplosiv, bloddryppende, brutal, hårreisende og dramatisk handling. En kan til tider føle tilstedeværelse i forfatterens beskrivelser og skildringer. Moström har skrevet en psykologisk thriller, der voldtekt spiller en viktig rolle i handlingen. Selv om dette er en ekstremt spennende roman, så har Jonas Moström skrevet bedre tidligere. Uansett så er dette leseverdig krim, du til tider kan få frysninger av når du leser. Jeg ser virkelig fram til flere spektakulære utgivelser fra Jonas Moström.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Det feires valborg i Uppsala – studentenes store festdag. Men den livlige atmosfæren forsvinner når to kvinnelige studenter blir voldtatt med få dagers mellomrom. Kort tid senere finner man enda et offer. Denne gangen er kvinnen kvalt til døde og nøye plassert i det anatomiske teateret i Gustavianum, en av universitetets eldre bygninger.

Uroen sprer seg og politiet frykter flere brutale overfall. Nathalie Svensson, Nordens fremste ekspert på psykopater, og politioverbetjent Johan Axberg fra Sundvallspolitiet kalles inn

for å bistå i etterforskningen. De har nettopp avsluttet en sak sammen, og til tross for omstendighetene ser de fram til å møte hverandre igjen.

Mye tyder på at det dreier seg om én gjerningsmann; alle ofrene er studenter, på samme alder og svært like av utseende. Mistanken rettes mot en mann som tidligere har blitt dømt for flere voldtekter og som nettopp har sluppet ut av fengsel. Han mangler alibi, men Nathalie mistenker at løsningen ikke er fullt så enkelt.”

 

Med litterært hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Goliatforlag.no. (2017). Midnattspiker. Lokalisert 28.02.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top