Forlag: Publica

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Eva Mari Amundsen

 

Sider: 224

 

Dato: 15.03.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Under lyset” er Eva Mari Amundsen’s første roman. Dette er en debut roman som tar oss med til den nordlige delen av Norge. Leserne blir her kjent med Ellinor som holder til i et mørkt, kaldt, dystert og skremmende Finnmark.

Amundsen skildrer og beskriver Nord Norge på en dyster, sjokkerende, mørk, dramatisk og brutal måte. Forfatteren gjør leserne kjent med Nord Norge’s harde vintre og lange sommernetter.

Det er ingen tvil om at forfatteren er inspirert av samene og nordmenn’s situasjon i Norge. Leserne får et innblikk i de vidstrakte området lengst nord i Norge. Forfatteren skildrer nordlys og midnattssol på en mystisk og vakker måte. Leserne får også innsikt i folkets overtro og hvor stor betydning den har for hverdagen.

Ellinor som er hovedpersonen i romanen, bor ved kysten i bygda Kinna. Hun drømmer om å flytte langt vekk for å oppleve noe spennende, så møter hun den samiske gutten Andar.

Andar og familien driver med rein og holder til inne på vidda. Han er kjekk og mystisk. Ellinor vil så gjerne bli kjent med ham, men avstand, kultur og bygdesladder gjør det vanskelig. På vidda skjuler det seg mørke, eldgamle hemmeligheter.

Når ondskapen våkner begynner forferdelige ting å skje, og Ellinor får etter hvert oppleve mer dramatikk enn hun hadde håpet på.

 

Min konklusjon:

“Under lyset” er en sjarmerende, vakker, rå, tøff, dyster, brutal og dramatisk roman. Eva Mari Amundsen holder i denne debutromanen, spenningen oppe fra første til siste side. Leserne blir kjent med Nord Norge på en spennende og skremmende måte.

Det er ingen tvil om at forfatteren er blitt inspirert av Finnmarks vakre omgivelser. Eva har talenter for å skrive og jeg gleder meg til å lese flere romaner fra denne forfatteren. Dette er en mystisk og brutal kriminalroman, som virkelig kan anbefales.

 

Min terningkast til boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Nord: Mørkt, kaldt og øde. Lyst, vakkert og fritt. Ellinors Finnmark er et kontrastfylt sted, med harde vintre og lange, lyse sommernetter. Samer og nordmenn deler det vidstrakte området lengst nord i Norge. Her er nordlys og midnattssol, mystikk og overtro en del av hverdagen. Ellinor bor ved kysten, i bygda Kinna og drømmer om å flytte langt vekk for å oppleve noe spennende, så møter hun den samiske gutten Andar. Han og familien driver med rein og holder til inne på vidda. Andar er kjekk og mystisk, og hun vil så gjerne bli kjent med ham, men avstand, kultur og bygdesladder gjør det vanskelig. Hvordan kan de treffes, og hva vil andre si om de blir sett sammen? På vidda skjuler det seg mørke, eldgamle hemmeligheter. Når ondskapen våkner begynner forferdelige ting å skje, og Ellinor får etter hvert oppleve mer dramatikk enn hun hadde håpet på.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Eva Mari Amundsen. (2017). Under lyset. Publica. 224 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top