Forlag: Spartacus forlag

 

Sjanger: Biografi

 

Forfatter: Benoît Lemay

 

Dato: 16.10.2016

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Ta et dypdykk i en av andre verdenskrigs største krigere. Dette er en litterær tur til en epoke av verdenshistorien som både var heftig, rå, nådeløs, provoserende og brutal.

Dette er biografien for dem som er interessert i historie og andre verdenskrig.

I denne boken blir vi bedre kjent med den mest respekterte og fryktede av de tyske generalene. Dette er boken om Erwin Rommel, eller Ørkenreven som han også ble kalt.

Aldri før har det blitt skrevet en slik kunnskapsrik, spennende og spesiell biografi.

I “Ørkenreven”, kommer du under huden på makteliten under andre verdenskrig. Du får et sterkere bilde av Erwin som strateg og kriger. Dette er virkelig en bok jeg vil anbefale.

Biografien skrevet av Benoît Lemay gir oss et spennende bilde av mennesket Rommel, samtidig som vi følger hans helt spesielle militære karriere.

Dette er en bok som både er spennende, full av action, brutal, kunnskapsrik og alvorlig. En bauta av en biografi!

Jeg har valgt å gi “Ørkenreven”, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Erwin Rommel var den mest respekterte og fryktede av de tyske generalene under den andre verdenskrig. Han er kjent som en særdeles dyktig strateg og kriger – en improvisasjonens mester som evnet å gripe en situasjon, endre den og gå til motangrep.

Goebbels brukte Rommels status for alt den var verdt. Generalen ble fremstilt som nasjonens håp, arketypen på den ariske kriger. Faktisk var han Hitlers yndlingsgeneral helt frem til det mislykkede attentatet sommeren 1944. Også de allierte respekterte Rommel, og fryktet ham. Rommel har vært kjent som en mann med høy integritet, som alltid var skeptisk til naziregimet. Denne boken viser at dette er en myte: Rommel var fra første stund en svoren tilhenger av der Führer. Biografien bygger på et rikt og verdifullt kildemateriale. Rommel skrev for eksempel daglig brev til sin kone hjemme i Tyskland. Ørkenreven gir et spennende bilde av mennesket Rommel, samtidig som vi følger hans helt spesielle militære karriere.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Spartacus.no. (2015). Ørkenreven. Lokalisert 16.10.2016 på internett Her! 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top