En kunnskapsrik bok om penger!

Forlag: Fagbokforlaget

Sjanger: Historie

Forfatter: Tian Sørhaug

Sider: 279

Kilde: Pocket

"Gull, arbeid og galskap", er en kunnskapsrik om penger, økonomi og objekttrøbbel. Tian har skrevet en bok som tar oss med gjennom et konvergerende mønstre av objekttrøbbel i tre forskjellige sfærer: finans, arbeid og psykiatri.

Boken forteller en historie om økonomi. Tian beskriver en historie på en profesjonell måte. Sørhaug er utdannet professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Forskningsinteressene hans er innenfor lederskap, konstruksjon av autoritet, organisatorisk variasjon/endring og den grunnleggende relasjonen mellom arbeid.

Det er ingen tvil om at Tian kan det han skriver om. Han er dyktig i sine formuleringer. Boken handler først og fremst om penger og det pengeaktige. Sørhaug legger fram informasjon om hvordan pengene forvandler karakter foran øynene våre, og hvordan forvandlingen sprer seg.

"Gull, arbeid og galskap", beskriver vår tid som lider under et tap av eksterne, objektive referanser. Blant annet legges det menneskelige arbeidet fram i en verdiskapende karakter.

Etableringen av forskjeller og grenser viskes ut, og motsetningen smelte sammen. Verdsetting og verdiskaping lar seg ikke bestandig skille fra virkeligheten.

Dette er en fantastisk avhandling om økonomi og hva den opp igjennom historien har gjort med oss mennesker. For en kunnskapsrik og viktig bok. Tians bok har jeg valgt å gi terningkast 4! Meget imponerende avhandling.

Etter å ha lest denne historiske boken, kommer du til å ha større interesse for økonomi. Du kommer også til å ha en del mer kunnskap om økonomiens fortid.

Bakside informasjon om boken:

"Boken handler om penger og det pengeaktige, hvordan pengene forvandler karakter foran øynene våre, og hvordan forvandlingen sprer seg. Vår tid lider under et tap av eksterne, objektive referanser. For eksempel har det menneskelige arbeidet mistet mye av sin verdiskapende karakter, og klokketid er ikke lenger en god standard for arbeidets verdi. Etablerte forskjeller og grenser viskes ut, og motsetninger kan smelte sammen. Verdsetting og verdiskaping lar seg ikke bestandig skille fra hverandre. Boken forfølger konvergerende mønstre av objekttrøbbel i tre forskjellige sfærer: finans, arbeid og psykiatri."

Med økonomisk bokhilsen

Kilder:

Fagbokforlaget.no. (2016). Gull, arbeid og galskap. Lokalisert 05.11.2016 på Internett https://www.fagbokforlaget.no/Gull,-arbeid-og-galskap/I9788245018967

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top