En sterk historie om 1947!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Historie

Forfatter: Elisabeth Åsbrink

Kilde: E- Bok

Elisabeth Åsbrink har med "1947", skrevet en oversiktlig, omfattende og kunnskapsrik bok om årstallet som endret verdenssamfunnet.

Boken handler om hendelsene som preget verdensbilde. Blant annet konflikter og lidelser. Forfatteren gjør, leserne kjent med ideer om demokratiet og hvordan en ny tid tok form. "1947", glimrende og lærerik historie bok.

Dette er en kunnskapsrik leseopplevelse. Her får vi en solid oversikt over verdenssamfunnets situasjon i et av årene etter andre verdenskrig.

Forfatteren forteller om viktige hendelser som undertegnelsen av fredsavtalen i Paris den 10. februar og nazisters arbeid med å samle seg etter det store nederlaget. Dette er en kunnskapsrik, interessant og spennende bok om verden.

Boken presenterer året gjennom underholdning, historie, samfunn og økonomi. Forfatteren forteller om Christian Dior sin første kolleksjon, The New Look. En komite har fire måneder på seg til å løse Palestinaproblemet. I Kairo formulerer Hassan Al-Banna de idealer som fortsatt gjelder for jihadister – islam som et alternativ til demokrati. Simone de Beauvoir møter sin store kjærlighet i Chicago, og begynner å skrive på sitt livsverk. Eleanor Roosevelt leder arbeidet med å formulere FNs menneskerettigheter, men begrepet folkemord er ennå ikke anerkjent.

"1947", er en innholdsrik, historisk og lærerik bok om samfunnet på tiden etter andre verdenskrig. Dette er en gripende, solid og kunnskapsrike fremstilling av årstallet. Forfatteren har skrevet et litterært mesterverk. En bok jeg har valgt å gi terningkast 5! Meget imponerende framstilling av et årstall som er viktig for en hel verden. En omfattende avhandling av 1947!

Bakside informasjon om boken:

"1947 er året da alt er i endring. Den 10. februar undertegnes fredsavtalen i Paris. Den andre verdenskrig er dermed offisielt slutt. Samtidig arbeider Europas fascister og nazister med å samle seg igjen etter det store nederlaget.

Samme år presenterer Christian Dior sin første kolleksjon, The New Look. En komite har fire måneder på seg til å løse Palestinaproblemet. I Kairo formulerer Hassan Al-Banna de idealer som fortsatt gjelder for jihadister – islam som et alternativ til demokrati. Simone de Beauvoir møter sin store kjærlighet i Chicago, og begynner å skrive på sitt livsverk. Eleanor Roosevelt leder arbeidet med å formulere FNs menneskerettigheter, men begrepet folkemord er ennå ikke anerkjent."

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). 1947. Lokalisert 06.01.2016 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=901

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top