Bli bedre kjent med partiet SV!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Politisk litteratur/Historie

Forfatter: Frank Rossavik

Kilde: E- Bok

"SV – Fra Kings Bay til Kongens bord", er boken om partiet som kvelden 20. august 1963 felte Einar Gerhardsens regjering. Frank Rossavik forteller partiets framgang og hva Kings Bay-krisen gjorde for partiet. Dette er historien om hvordan Gustavsen og det lille, ferske partiet ble landskjent. Forfatteren forteller historien på en kunnskapsrik, spennende, sjokkerende og dramatisk måte.

Boken er en biografi om sosialistisk folkeparti og sosialistisk venstreparti. Vi blir kjent med partiet fra begynnelsen, deres fremgang og deres fire år i regjering. Frank Rossavik forteller om de store stridstemaene i etterkrigstidens Norge.

Vi blir kjent med lampen mot Nato og atomvåpen, avstemningene om EF og EU og spørsmål om fordeling, olje og miljø. Forfatteren tar også for seg de indre kampene om forståelsen av sosialistisk ideologi og kommunismen i Øst-Europa.

Frank Rossavik kaster med denne boken, nytt lys over sentrale aktører som Berge Furre, Hanna Kvanmo, Erik Solheim og Kristin Halvorsen. Boken tar for seg en rekke andre markante personer som stod frem. Leserne blir kjent med folk som ikke er like kjent, men som har spilt viktige roller i partiets liv.

"SV – Fra Kings Bay til Kongens bord", handler om det fargerike partiet som opplevde splittelse og samling gjennom flere år. Her presenteres partiets historie med full av seirer og nederlag. For første gang er partiets historie samlet mellom to permer. Dette er en omfattende historie som blant annet byr på frivillig og ufrivillig humor. Fram Rossavik har skrevet en spennende, sjokkerende, dramatisk og skremmende avhandling om partiet som kvelden 20. august 1963 vokste seg fram og ble regjerende parti. Jeg har valgt å gi Rossavik's bok terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Om kvelden 20. august 1963 feller Finn Gustavsen fra SF Einar Gerhardsens regjering på direktesendt fjernsyn. Kings Bay-krisen gjør Gustavsen og det lille, ferske partiet landskjent.

Dette er historien om Sosialistisk Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti fra begynnelsen til og med partiets fire første år i regjering. Den handler om de store stridstemaene i etterkrigstidens Norge: lampen mot Nato og atomvåpen, avstemningene om EF og EU, og spørsmål om fordeling, olje og miljø. Men også om indre kamper om forståelsen av sosialistisk ideologi og kommunismen i Øst-Europa.

Boken kaster nytt lys over sentrale aktører som Berge Furre, Hanna Kvanmo, Erik Solheim og Kristin Halvorsen. Samtidig kommer en rekke andre markante personer frem, folk som ikke er like godt kjent, men som har spilt viktige roller i partiets liv.

Landets mest fargerike parti har opplevd splittelse og samling – og har mer enn én gang stått på avgrunnens rand. Partiets historie er full av seirer og nederlag, men også av både frivillig og ufrivillig humor."

Med bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Spartacus.no. (2012). SV. Lokalisert 06.01.2016 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=618

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “Bli bedre kjent med partiet SV!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top