Historie om kjærlighet og forræderi!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Biografi/Historie

Forfatter: Bjørn Godøy

Kilde: E- Bok

"Dobbeltspill", er en velskrevet bok om forræderi og kjærlighet. Bjørn Godøy har skrevet en bok som tar for seg en historie i tiden før første verdenskrig. Dette er en spennende, kunnskapsrik og dramatisk historie. Forfatteren har skrevet en innholdsrik bok om forholdet mellom to menn i krigens ulvetid. Det er beretningen om en forræder som selv ble forrådt.

Boken tar leserne med tilbake i tid. En befinner ved morgenen, 3. august 1916. I Pentonville fengsel sitter det en fange. Han blir hentet av bøddelen og henrettet. Vi befinner oss i London under første verdenskrig.

I løpet av karrieren hadde han hengt over hundre mennesker, men denne dagen var likevel spesiell. En britisk adelsmann skulle henrettes for høyforræderi. Mannen som styrtet gjennom fallemmen, het Sir Roger Casement, og var dømt for å ha samarbeidet med tyske myndigheter om å starte en revolusjon i Irland.

En ung sjømann fra Moss hadde vært hans nærmeste venn og medhjelper. Eivind Adler Christensen møtte Roger Casement tilfeldigvis i New York sommeren 1914. Frihetskjemperen tok unggutten under sine vinger, og sammen reiste de via Norge til Tyskland. De reiste inn i et Europa som sto i brann, og der en ny og farligere verden vokste frem. Idealisme ble fordrevet av kynisme. Lojalitet ble til en vare man solgte til høystbydende.

"Dobbeltspill", er en skremmende, dramatisk og sjokkerende beretningen om et forhold mellom to menn. Vi befinner oss som nevnt i krigens ulvetid. Bjørn Godøy har skrevet en dyster og spennende beretningen om en forræder som selv ble forrådt. Boken handler med andre ord om Sir Roger Casement, som ble dømt for å ha samarbeidet med tyske myndigheter om å starte en revolusjon i Irland. Forfatterens måte å fremstille historien på er troverdig og dramatisk. Den forteller historien om en forræder i krigstid. Jeg har valg å gi Bjørn Godøy's bok terningkast 4! En velskrevet biografi om en viktig mann. Til tider langtrukken, men et mesterverk av en bok!

Bakside informasjon om boken:

"Tidlig om morgenen, den 3. august, 1916, sendte bøddelen ved Pentonville fengsel i London enda en fange i døden. I løpet av karrieren hadde han hengt over hundre mennesker, men denne dagen var likevel spesiell. En britisk adelsmann skulle henrettes for høyforræderi. Mannen som styrtet gjennom fallemmen, het Sir Roger Casement, og var dømt for å ha samarbeidet med tyske myndigheter om å starte en revolusjon i Irland.

En ung sjømann fra Moss hadde vært hans nærmeste venn og medhjelper. Eivind Adler Christensen møtte Roger Casement tilfeldigvis i New York sommeren 1914. Frihetskjemperen tok unggutten under sine vinger, og sammen reiste de via Norge til Tyskland. De reiste inn i et Europa som sto i brann, og der en ny og farligere verden vokste frem. Idealisme ble fordrevet av kynisme. Lojalitet ble til en vare man solgte til høystbydende."

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). Dobbeltspill. Lokalisert 05.01.2017 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=899

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “Historie om kjærlighet og forræderi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top