Forlag: Tigerforlaget

 

Sjanger: Biografi

 

Forfatter: Patrick Barclay

 

Dato: 30.04.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Mesteren Mourinho” er en solid biografi om fotballtreneren José Mourinhos. Leserne får her et oversiktlig og fascinerende innblikk trenerens hemmelighet fram mot utrolige suksess. Patrick Barclay gir leserne en omfattende innsikt i José Mourinho liv.

Fotballtreneren skjønte som tenåring at han aldri skulle få leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Ingen har steget raskere i gradene.

Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer.

José Mourinho er blitt omtalt, utskjelt og forgudet i mange år. Han har kranglet med Roman Abramovich, skapt overskrifter over alt, og ingen forholder seg nøytrale til ham. Spillerne han har hatt sier han har noe helt eget ved seg, som får alle i garderoben til å ofre alt for mesteren.

 

Min konklusjon av boken:

“Mesteren Mourinho” er biografen om fotballtreneren som omtalt, utskjelt og forgudet. Patrick Barclay tegner et omfattende bilde av fotballtreneren José Mourinhos. Et ikon på verdensbasis innen sport. Dette er et oversiktlig og fascinerende innblikk trenerens hemmelighet fram mot utrolige suksess.

Forfatteren har laget en velskreven biografi om en profilet og høyt forgudet fotballtrener. Patrick Barclay gir leserne et fengende og sterkt innblikk i José Mourinho liv.

Dette er en troverdig biografi om Mourinho, som helt fra tenårene forstod at han aldri kunne leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer.

Dette er en troverdig og velskreven biografi om en av verden største fotball ikoner. Denne kan virkelig anbefales. “Mesteren Mourinho” er en kunnskapsrik, underholdende og rikt illustrert biografi. Sterk, viktig og fengende historie.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“José Mourinho skjønte som tenåring at han aldri skulle få leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Ingen har steget raskere i gradene. Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer. José Mourinho er omtalt, utskjelt og forgudet. Han har kranglet med Roman Abramovich, skapt overskrifter over alt hvor han har ferdes, og ingen forholder seg nøytrale til ham. Spillerne han har hatt sier han har noe helt eget ved seg, som får alle i garderoben til å ofre alt for mesteren.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Tigerforlaget. (2016). Mesteren Mourinho.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top