Finsk kvalitets-thriller

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: Antti Tuomainen

 

Sider: 288

 

Dato: 03.12.2019

 

Terningkast: 5

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Antti Tuomainen er en prisbelønnet finsk forfatter. Før han debutere som krimforfatter, var han en prisvinnende tekstforfatter i reklamebransjen. Han debuterte som forfatter på finsk i 2007, med “Min brors vokter”. På norsk ble den utgitt i 2009. Hans andre bok “Mørkt som mitt hjerte”, ble utgitt på norsk i 2015. For hans tredje utgivelse “Helbrederen” fra 2013, ble han tildelt prisen for beste finske kriminalroman.

Jeg har slitt med å lese oversatt finsk krim, det finnes en del elendige krimbøker fra Finland der ute, men det var inntil jeg oppdaget Antti Tuomainen. Han klarer gang på gang å serverer kvalitets-thrillere, som får leserne til å grøsse, bite negler og rive seg i håret. Det er skremmende og sjokkerende hvor talentfull Antti Tuomainen er til å sette den ekleste stemningen. Det gir leserne frysninger og får nakkehårene til å reise seg.

Selv om Antti Tuomainen har et omfattende forfatterskap bak seg, så er “Mannen som døde” flere hakk bedre enn hans tidligere utgivelser. Dette er en godt gjennomført thriller, og meget velskreven og medrivende. Jeg er full av begeistring for Tuomainens nyeste utgivelser, den sitter som en kule.

Antti Tuomainen skriver svært poetisk, brutalt, urovekkende, følelsesladdet, intenst og særegent. Til en viss tid er han samfunnskritiske, og serverer lettleste historier på løpende bånd. De er verken for lange eller for kjedelige, de er perfekte.

Den finske forfatteren Antti Tuomainen, klarer gang på gang å skape et puslespill, som leserne selv må legge. Han er dyktig, og har talent for å skape fengende og medrivende thriller. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli fenget av finsk kriminalromaner og thrillere.

“Mannen som døde” er fullspekket med svart humor om livet og døden, kjærlighet og svik, og presenterer en helt ny, unik og sær side av Antti Tuomainens forfatterskap. Jeg er meget imponert over denne forfatterens magiske fortellerstemme og evne til å skildre miljøet og beskrive karakterene. Så håper det kommer ny bok fra Antti Tuomainen snart. For dette er en forfatter som kan det å skape fengslende fortellinger. Så enda ikke lest noe fra denne forfatteren, ja da har du mye bra i vente.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Jaakko Kaunismaa er en suksessfull entreprenør i soppindustrien, og en mann i sin beste alder. Men en dag får 37-åringen den sjokkerende nyheten fra legen sin om at han er dødssyk. Og på toppen av det hele peker symptomene i retning forgiftning; over en lengre periode har noen forgiftet ham.

Fast bestemt på å finne ut hvem det er som ønsker ham død, legger Jakkoo ut på en berg-og-dalbanereise hvor han møter på noen svært spesielle karakterer og havner i de mest bisarre situasjoner.”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). Mannen som døde. Lokalisert 04.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top