Barnevennlig og lettlest spenning

"Det brenner!" av Hilde Lysiak

Forlag: Kagge

 

Sjanger: Barnebok/Kriminalroman

 

Forfatter: Hilde Lysiak

 

Sider: 85

 

Terningkast: 5

 

Format: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Hilde Lysiak er ti år gammel. Hun er en erfaren lokaljournalist og dyktig barnebokforfatter. Hver måned gir Lysiak ut avisen “The Orange Street News”, som leses av rundt 700 betalende abonnementer. I tillegg blir nettsiden hennes lest av flere hundre tusen. Lysiak sykler rundt i byen på en rosa sykkel på jakt etter nyheter. Gjennom avisen hennes har hun blant annet dekket branner, tornadoer og lokale innbrudd.

I år (2019) har Kagge forlag, gitt ut hele tre bøker fra Hilde Lysiak. Den første boken i “Hilde tar saken”-serien, har jeg anmeldt på Bygdebladets nettside, anmeldelsen av “Hundehelten” kan leses her. Tusen takk til Kagge forlag, som gir ut disse svært søte og velskrevne detektivhistoriene. Håper ikke forlaget stopper på bok tre, oversett alt som kommer fra denne forfatterinnen, for dette er leseverdig litteratur som vil underholde barn i flere tiår framover.

Etter å ha lest alle tre bøkene som hittil er utgitt på norsk, må jeg si at jeg er meget imponert over hvor magisk Hilde Lysiak skriver. Hun er en forfatterinne som har talent for å skrive barnevennlig, medrivende, underholdende og fengende. Hun er ekstremt dyktig til å fange spennende og realistiske øyeblikk, for så å skrive det på en såpass engasjerende, lettlest og underholdende måte for barn. Jeg tar av meg hatten for Hilde Lysiak, for dette er en forfatter som jeg virkelig er imponert over.

Universet til Hilde Lysiak er hinsides bra og forfatteren skriver forbausende godt. Jeg tror at Lysiak sine bøker vil være like fengende for deg som voksen, så vell som for barna dine. Personlig lot jeg meg begeistre allerede fra første bok. Historiene er såpass troverdig skrevet, at det er lett å se for seg det miljøet som skildres og de karakterene som beskrives.

Det er ingen tvil om at detektiv historier er noe barn virkelig elsker, og Hilde Lysiak marsjerer inn blant mine favoritt barnebokforfattere. Når jeg skal rangering Hilde Lysiak blant mine favoritt barnebokforfattere, tar hun en pallplass hos meg. For noe som er unikt med bøkene hennes, er at de er proppet med masse praktiske tips og råd om hvordan man kan gå fram som detektiv.

I tredje bok av “Hilde tar saken”-serien, brenner det i Orange Street, og en butikk brenner ned. Det er ingen tvil om at Hilde Lysiak bruker sine egne erfaringer fra journalistrollen sin i “The Orange Street News” når hun skriver disse historiene. Hennes språk er voksent og handlinger i bøkene hennes svært spennende. Om du enda ikke har lest Hilde Lysiak sine bøker, ja da bør du virkelig ta turen til nærmeste bokhandel eller bibliotek, for å skaffe deg forfatterinnens bokserie. For når du først har startet å lese, er det umulig å stoppe. Jeg sier det bare, “Hilde tar saken” er en altoppslukende sidevender av en serie. Du kan virkelig glede deg!

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Fru Brown tror det var stearinlysene hennes som startet brannen. Hun er så ute av seg at hun bare holder seg innendørs. Men kjæledyrparaden i byen kan ikke starte uten henne! Hilde er nødt til å finne ut hva som egentlig startet brannen. Klarer hun å løse denne ulmende saken i tide til å redde paraden?”

 

Med ønske om en god bokhøst

 

Kilder:

Kagge.no. (2019). Hilde tar saken bok 3 – Det brenner. Lokalisert 15.09.2019 på internett Her! 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top