DETEKTIVKLUBBEN: DE TRE LYKTER – MANNEN SOM FORSVANT (BOK1):

Forlag: Baryton bokforl

 

Sjanger: Barnebok

 

Forfatter: Petrus Jensen

 

Sider: 219

 

Terningkast: 4

 

Dato: 20.06.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Petrus Jensen er forfatteren bak den mystiske, lettleste og nervepirrende barnebokserien “Detektivklubben: De tre lykter”. Dette er et sjarmerende, fartsfylt og meningsfylt univers, det er lett å bli glad i. På lik linje med Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes “Detektivbyrå nr. 2”, har også Petrus Jensen en moral i sine mysterier. I “Mannen som forsvant” tas leserne med tilbake til 60-tallet på en lærerik måte. Historien er lekkert illustrert, med en kompakt spenning og full av altoppslukende underholdning. For selv om den er beregnet på barn mellom 9 og 14 år, så er dette en såpass lettsindig og realistisk leseopplevelse at den passer hele familien.

For hver detektivbyrå-serie som blir skapt for barn, blir jeg så glad, for er det noe barn trenger, så er det litteratur som engasjerer, interesserer og fenger. For da jeg selv gikk på barneskolen, var det lite som tiltrakk meg innen litteraturen, derfor er jeg nå glad for at jeg får tatt igjen litt av barndommen, med god litteratur.

Jeg er glad dette er først bok i en serie, og Petrus Jensens nydelige univers gleder jeg meg til å følge videre. Han skriver om forelskelse på en humoristisk og lettvint måte, han gir mot, og byr på mystikk inn i hverdagsrealismen. Han skriver på en realistisk og troverdig måte, som barn lett kan leve seg inn i. Dette er sjelden god litteratur, fullspekket med drama og action, tilpasset mellomtrinnet. Selv om historien er servert på en såpass fengslende måte, er plotte kanskje litt tynt, det trekker ned litt. Utenom det, er det en leken historien der forfatteren tar leserne med til et passe gammeldags norsk-svensk grensemiljø, noe som gjør det både spesielt og sært, og uforglemmelig til tider. Dette er virkelig en bok som kan anbefales, jeg ser fram til å lese de to andre bøkene til forfatteren, dette er en forfatter som mestrer barneboksjangeren til de grader. Jeg er imponert over Petrus Jensen, og håper han kommer med flere bøker for barn.

 

Bakside informasjon om boken:

“LISSI, LUTA OG FYRSTIKKEN OPPDAGER
at Pettersen på Blesserud har forsvunnet. Døren står på vid gap og sauene breker som gale i fjøset. Har han blitt kidnappet? Fordi han visste ting han ikke burde vite?

BLI REVET MED NÅR TREKLØVRET FINNER
et trusselbrev og detektivklubben De Tre Lykter ser dagens lys – for med lommelykter, mot og oppfinnsomhet er de fast bestemte på at de skal avsløre mørkets urettferdigheter! Opplev det ubegripelige når de treffer «mannen fra den andre siden», og heng på når de spionerer i mørket på en forlatt herregård, når de blir oppdaget, når de blir innesperret, når de flykter, når de blir jaget …

JO, NOE AV DET SOM SKJEDDE
i Grynvik for lenge siden, var ganske uforklarlig. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fremdeles fantes ettøringer og sveivetelefoner”

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder: 

Petrus Jensen. (2019). Mannen som forsvant. Baryton bokforl: Oslo. 219 sider.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top