En sjokkerende bok om ledende norske marxister som havnet i Nasjonal Samling!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie/Politikk/Krig

Forfatter: Øystein Sørensen

Sider: 226

Kilde: Pocket

Øystein Sørensen, har skrevet en kunnskapsrik bok om ledende norske marxister som havnet i Nasjonal Samling. Dette er en bok om norsk historie og politiske retninger.

"Fra Marx til Quisling", handler om en side ved NS som har vært lite påaktet, nemlig en fløy som la spesiell vekt på sosialismen i nasjonalsosialismen. Dette er en spennende, sjokkerende og interessant bok. Sørensens bok er virkelig å anbefale.

I "Fra Marx til Quisling", blir vi kjent med fem ledende norske marxister som havnet i Nasjonal samlings rekker. De fem er Eugène Olaussen, Sverre Krogh, Halvard Olsen, Håkon Meyer og Albin Eines.

Sørensens bok er en analytisk framstilling av sosialistiske strømningen innenfor nasjonalsosialismen. Boken omhandler da de unge revolusjonære marxistene dukket opp i lands svikdommen etter 1945. Dette er en spennende, sjokkerende og dramatisk bok om fem usedvanlige skjebner fanget i ideologienes vold.

Boken trekker linjer ved nasjonalsosialismen som de tidligere kalte marxismen og utenlandske fremtredende marxister. Den overgang de gjorde til fascisme og nasjonalsosialisme regnes i denne boken som et internasjonalt fenomen.

Dette er en gripende, spennende og dramatisk bok om politiske retninger. Den tar spesielt for seg Nasjonal Samling og Marxismen. Dette er en sterk, dyster og kunnskapsrik bok.

"Fra Marx til Quisling", har jeg valgt å gi terningkast 5! En analytisk, spennende og kunnskapsrik bok om politiske retninger.

Bakside informasjon om boken:

"Det er meg i dag en glede å vite at mange av mine beste og mest trofaste medarbeidere gjennom årene i Klassekampen har funnet fram til den virkelige sosialisme, og at vi på nasjonal, norsk grunn kommer til å oppleve realiseringen av det beste i vår idé – renset for alt det jødiske slagg som marxismen hadde skjemmet den ut med. – Eugène Olaussen

Eugène Olaussen, ”Norges første kommunist”, Lenins mest glødende tilhenger i Norge, var i ti år, fra 1912 til 1921, redaktør i avisen Klassekampen. Han avsluttet sin politiske karriere mange år senere – som en fanatisk tilhenger av Vidkun Quisling. Hvordan var det mulig at høyt skolerte sosialister ble nazister? Hvordan begrunnet de selv sin overgang til NS?

Fra Marx til Quisling handler om fem ledende norske marxister som havnet i Nasjonal samlings rekker: Eugène Olaussen, Sverre Krogh, Halvard Olsen, Håkon Meyer og Albin Eines. Boken følger dem fra de dukket opp som unge revolusjonære marxister til de fikk sine landssvikdommer etter 1945.

Sørensen legger i sin analyse vekt på den sosialistiske strømningen innenfor nasjonalsosialismen. Dette var et trekk ved nasjonalsosialismen de tidligere marxistene kunne knytte seg til. Han trekker også utenlandske paralleller – fremtredende marxisters overgang til fascisme og nasjonalsosialisme var et internasjonalt fenomen.

Fra Marx til Quisling er en sterk historie om fem usedvanlige skjebner fanget i ideologienes vold."

Med historisk hilsen

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2012). Fra Marx til Quisling. Lokalisert 13.12.2016 på Internett http://www.dreyersforlag.no/fra-marx-til-quisling.5611757-335074.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top