Forlag: Panta forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Liane Moriarty

 

Dato: 13.12.2016

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“Store hvite løgner”, er Liane Moriarty’s tredje roman. I denne romanen stifter vi bekjentskap med Madeline og Celeste. De er begge naboer og bestevenner. Madeline er en dame som aldri går stille i dørene, som husker alt og aldri tilgir. Celeste er så pen at folk stopper opp og stirrer når hun nærmer seg, men virker merkelig nervøs og usikker. Dette er en spennende roman om skjulte hemmeligheter og om vennskap. Virkelig å anbefale.

Romanen tar oss videre til den unge alenemammaen Jane, som flytter til forstaden med sin fem år gamle sønn. Det møter hun et kjølige blikk fra de andre mødrene. Madeline og Celeste tar Jane under sine vinger – men uten å røpe sine hemmeligheter. Så blir barna til de tre kvinnene involvert i en episode som først virker harmløs, men som raskt kommer ut av kontroll. Tisking og hvisking i skolegården blir til ondsinnede rykter blant de voksne. Til slutt er det ingen som kan skille løgn fra virkelighet.

For er hemmeligheten et mord, en ulykke eller noe annet som ikke kan meddeles. Slik bygges spenningen seg opp gjennom hele romanen. Den er fengende fra første til siste side.

Liane Moriarty viser igjen sitt talent som forfatter. Hennes skildringer og beskrivelser får nakkehårene til å reise seg. “Store hvite løgner”, er hennes tredje og beste roman så langt. En litterær reise som byr på en spenning, dramatisk og skremmende handling. Jeg har valgt å gi denne romanen terningkast 5! Du kan virkelig glede deg til å lese denne romanen.

PS: I februar 2017, kommer boken som serie på HBO.

 

Bakside informasjon om boken:

“Madeline og Celeste er naboer og bestevenner. Madeline er en dame som aldri går stille i dørene, som husker alt og aldri tilgir. Celeste er så pen at folk stopper opp og stirrer når hun nærmer seg, men virker merkelig nervøs og usikker. Er det noe de skjuler? Når den unge alenemammaen Jane flytter til forstaden med sin fem år gamle sønn, møtes hun av kjølige blikk fra de andre mødrene. Men Madeline og Celeste tar Jane under sine vinger – men uten å røpe sine hemmeligheter.

Så blir barna til de tre kvinnene involvert i en episode som først virker harmløs, men som raskt kommer ut av kontroll: Tisking og hvisking i skolegården blir til ondsinnede rykter blant de voksne. Til slutt er det ingen som kan skille løgn fra virkelighet… Et mord? En ulykke? Eller bare foreldre som ikke kan oppføre seg”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Pantaforlag.no. (2016). Store hvite løgner. Lokalisert 13.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “En spennende roman om hemmeligheter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top