En humoristisk og kunnskapsrik bok!

Forlag: Font forlag

Sjanger: Faktabok/Vitenskap

Forfatter: Randall Munroe

Kilde: Pocket

"Hva hvis", er kunnskapsrik og humoristisk. Randall Munroe har svaret på det meste. Han er kjent som mannen bak nettstedet xkcd.com. I boken "Hva hvis", samler han grundig matematisk, vitenskapelig og filosofisk svar på flere spørsmål. Dette er en bok full av morsom fakta. Den er fengende og interessant. "Hva hvis", er passende for folk i alle aldre. Med humoristiske illustrasjoner, har Munroe skrevet en kunnskapsrik bok.

Randall Munroe, gir oss leserne underholdende forklaringer på det meste innen alle sjangre. Her presenteres blant annet mange grusomme måtene du kan dø på ved å bygge en periodisk mur av alle grunnstoffene.

"Hva hvis", gir oss svar på blant annet, hvor mye fysisk plass Internett opptar, hva som vil skje hvis alle mennesker på jorden rettet en laserstråle mot månen samtidig eller hvilken høyde du må slippe en biff fra for at den skal være ferdig stekt når den treffer bakken. Dette er en humoristisk, underholdende og kunnskapsrik bok.

Forfatteren tar leserne med på en interessant og informativ tur. Dette er en litterær godbit, for folk i alle aldre. Den er full av morsom fakta som virkelig bør leses. Munroe har skrevet latterlig litteratur. Jeg har valgt å gi boken "Hva hvis", terningkast 5! Forfatteren imponerer med sine vitenskapelige og filosofiske avhandlinger. Dette er en bok som du virkelig kan glede deg til å lese.

Bakside informasjon om boken:

"Har du noen gang lurt på hvor mye fysisk plass Internett opptar?

Eller hva som ville skje hvis alle mennesker på jorden rettet en laserstråle mot månen samtidig?

Eller hvilken høyde må du slippe en biff fra for at den skal være ferdig stekt når den treffer bakken?

Eller hvor fort man kan treffe en fartsdump med bil og overleve?

Eller hvor mange Lego-brikker som må til for å bygge en bro fra New York til London som tåler biltrafikk?

Randall Munroe har svarene. Mannen bak det populære nettstedet xkcd.com har i boken Hva hvis samlet grundige matematiske, vitenskapelige og filosofiske svar på en rekke hypotetiske spørsmål. I jakten på svar kjører han muntre datasimuleringer, graver seg gjennom nedgraderte militære forskningsnotater, konsulterer ledere ved atomreaktorer, tar tiden på Star Wars-scener med stoppeklokke, ringer til moren sin og googler noen virkelig skumle dyr. Svarene hans er komiske juveler i form av presise og underholdende forklaringer på alt fra dine sjanser til å møte en sjelefrende, til de mange grusomme måtene du kan dø på ved å bygge en periodisk mur av alle grunnstoffene."

Med bokhilsen

Kilder:

Fontforlag.no. (2015). Hva hvis. Lokalisert 14.12.2016 på Internett http://fontforlag.no/utgivelser/fritid-og-underholdning/170/hva-hvis–9788281693470.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top