Kunnskapsrik bok om lakseoppdrett og fiskeriforvaltning!

Forlag: Manifest

Sjanger: Samfunn/Fiskeoppdrett/Økonomi

Forfatter: Henning Røed

Kilde: Pocket

"Fiskehistorier – Hvem skal eie Havet" er en kunnskapsrik bok om de norske naturressursene. Dette er en vitenskapelig reise gjennom det norske hav og kyst. Henning Røed forteller leserne om hvor viktig lakseoppdrett, naturressursene og fisken er for det norske folk, politikk og økonomi. Dette er en spennende, sjokkerende og skremmende bok. Henning Røed har skrevet en troverdig og realistisk avhandling om fiskeripolitikk og fellesressurser i dypet.

Henning Røed er forfatter og marinbiolog. Han har laget en velskreven bok om nordmenns kjærlighet til havet. "Fiskehistorier" er en saklig framstilling av Norges sjø, fisk og fjord. Det som skal være Norges privat eiendom. Boken tar for seg norske redere og oppdrettere. I Røed's bok tas leserne med fra rettssalen i Norge til Kina hvor fiskeoppdrett har tusen års historie. Leserne får innsikt i det truede korallrev i Thailand og verdens fremste fiskerinasjon som er Japan.

Dette er en politisk, historisk og økonomisk framstilling av den Norske fiskekvoten som er verdt titalls milliarder kroner. Denne kvoten ble gitt bort gratis til en håndfull redere til evig tid. Henning Røed har skrevet er kunnskapsrikt mesterverk. Dette er en bok som virkelig kan anbefales.

Leserne følger i denne boken, den dramatiske rettssaken som fulgte. Den handlet ikke bare om juss, men om Norges framtid og folkets eiendom. Dette er et økonomisk og politisk svar på, Hvem som skal eie havet. Henning Røed har skrevet en informativ og rikt illustrert bok.

"Fiskehistorier", viser leserne at Norge er et verdensledende land innen fiske i over tusen år. Det viser seg at Norges havressursene av rovdrift, privatisering og dårlig forvaltning er svekket.

"Fiskehistorier" er troverdig litteratur. Den tar for seg Norges samfunn, politikk, historie, naturresurser, befolkning og økonomi. Henning Røed har laget en velskreven bok om Norge. "Fiskehistorier – Hvem skal eie Havet", er et dypdykk inn det norske samfunnet. Den er dramatisk og kunnskapsrik. En omfattende reise gjennom Norges fiskeripolitikk.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 6!

Bakside informasjon om boken:

"Det skjedde så plutselig: Fiskekvoter verdt titalls milliarder kroner ble gitt bort gratis til en håndfull redere til evig tid.

En dramatisk rettssak fulgte. Den handlet ikke bare om juss, men om Norges framtid og folkets eiendom: Hvem skal eie havet?

Norge har vært verdensledende innen fiske i over tusen år. Nå trues havressursene av rovdrift, privatisering og dårlig forvaltning.

Forfatter og marinbiolog Henning Røed skriver med kjærlighet til havet. Han advarer mot at sjø, fisk og fjord skal bli privateiendom til noen få redere og oppdrettere. I Fiskehistorier tar han oss med fra rettssalen i Norge til Kina hvor fiskeoppdrett har tusen års historie, til truede korallrev i Thailand og til verdens fremste fiskerinasjon: Japan.

Bli med på en spennende populærvitenskapelig reise i vannet – den viktigste kilden til liv slik vi kjenner det."

Med litterær hilsen

Kilder:

Manifest.no. (2016). Fiskehistorier. Lokalisert 21.02.2017 på Internett http://www.manifest.no/roed_fiskehistorier_pocket

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top