Bli bedre kjent med Pakistan!

Forlag: Font forlag

Sjanger: Historie/Politikk/Land

Forfatter: Anatol Lieven

Kilde: E- Bok

"Pakistan – Et besværlig land", handler om et land som for mange regnes for å være et av de farligste landene i verden. Anatol Lieven, har laget en velskrevet bok om nasjonalstaten som herjes av militante opprør, religiøse og etniske stridigheter og solid fattigdom. Lieven kommer med sjokkerende, skremmende og spennende beretninger om landet, som nesten har 200 millioner innbyggere.

Anatol analyserer landet som har nærmest en million soldater og er i besittelse av atomvåpen. Leserne blir her kjent med landet, som er en mektig regional og global aktør for verden.

Boken tar leserne med på innsiden av Pakistan, som regnes for å være en forbløffende stabil nasjon. Et land som bygger på en stolt historie og ubrytelige slektsbånd, regionalt, språklig og kulturelt mangfold.

Dette er en spektakulær fremstilling av Pakistan, som har en vakker natur og en sterk vilje til å bevare et demokratisk styresett.

"Pakistan – et besværlig land", er et historisk, dramatisk og politisk møte med en av verdens stormakter. Anatol har laget en velskrevet og informativ dokumentarbok. En bok der leserne blir kjent med landets komplekser og tar oss dypt inn i det ofte misforståtte landet.

Forfatteren Anatol Lieven, har skrevet omfattende skildringer og beskrivelser om landet. Hun kombinerer her historiske kunnskaper og solid analyse som preges av intervjuer med pakistanere. Her får vi troverdig beretninger fra soldater og bønder, landsbymullaer og politikere, rickshaw-sjåfører, forretningsfolk og studenter som tilhører nasjonen og har sine røtter der i fra. Forfatteren viser blant annet til den pakistanske staten og dens svakhet. Vi får her kjennskap til det pakistanske samfunnet, som på mange måter er umåtelig sterkt.

"Pakistan – Et besværlig land", er et kunnskapsrik, dramatisk og fengende møte med landet og befolkningen. Forfatteren tar oss med dypt innpå landets historie og politikk. Anatol har med denne boken, skapt et omfattende bilde av landet. Jeg er meget imponert over forfatterens måte å formidle et lands historie i fortid og nåtid. Et mesterverk preget av solide skildringer og beskrivelser. Jeg var valgt å gi denne boken terningkast 6!

Bakside informasjon om boken:

"Pakistan regnes av mange som et av de farligste landene i verden, en vaklevoren nasjonalstat som herjes av militante opprør, religiøse og etniske stridigheter og dyp fattigdom. Med sine nesten 200 millioner innbyggere, oppunder én million soldater og besittelse av atomvåpen, er landet en mektig regional og global aktør. Men Pakistan er også en forbløffende stabil nasjon, som bygger på en stolt historie og ubrytelige slektsbånd, regionalt, språklig og kulturelt mangfold, en spektakulær natur og en standhaftig – om enn feilbarlig – vilje til å bevare et demokratisk styresett. Pakistan – et besværlig land er en svært velskrevet og informativ dokumentarbok om dette komplekse og ofte misforståtte landet. Forfatteren Anatol Lieven kombinerer omfattende historiske kunnskaper og grundig analyse med hundrevis av intervjuer med pakistanere vi vanligvis ikke hører noe fra – soldater og bønder, landsbymullaer og politikere, rickshaw-sjåfører, forretningsfolk og studenter, blant annet for å vise at mens den pakistanske staten kanskje er svak, er det pakistanske samfunnet umåtelig sterkt."

Med litterær hilsen

Kilder:

Fontforlag.no. (2013). Pakistan – Et Besværlig land. Lokalisert 21.01.2017 på Internett http://fontforlag.no/utgivelser/historie-og-dokumentar/127/pakistan.-et-besværlig-land-9788281692619.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top