Underholdende og kunnskapsrik bok om navn i Oslo!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Samfunn/Historie

Forfatter: Leif Gjerland

Kilde: Innbundet

"Navn i Oslo", er en kunnskapsrik og unik oversikt over egennavn i Oslo som er en del av byens fortid. Leif Gjerland gir oss en illustrert guide gjennom Oslo. Dette er en humoristisk og informativ reise gjennom kultur og samfunn.

Boken tegner et omfattende bilde av Oslo. Gjennom flere av navnene, får vi presentert byens fortid. Vi blir i denne boken kjent med kulturminner og forfatteren gir oss et solid innblikk i historien.

Hensikten med "Navn i Oslo", er å gi leserne en litterær opplevelser og se sammenhenger ut fra hva navnene egentlig kommer av. Gjerland's bok er delt inn grupper som: Kallenavn fra folkedypet, Navn fra oslobygda, Oppkalt etter, Navn i verktøykassa og 1800-tallets byhyttenavn.

"Navn i Oslo", er et stykke historie. Leif Gjerland gir oss med denne boken en guidet tur gjennom flere av Oslo's mer eller mindre kjente gater. Boken byr på historie i for- og nåtid. Leserne blir med denne boken kjent med store deler av Oslo. Boken gir oss også en innføring i gatenes historie. Dette er et litterær mesterverk som tar oss med gjennom Oslo's historie. Jeg har valgt å gi boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Oslo har et rikt tilfang av egennavn som rommer en flik av byens fortid. De er livskraftige kulturminner som brukes hver dag. Lærer vi å gjenkjenne betydningen, kan de dessuten bli som kikkhull inn i historien, innblikk i hva som en gang var. Hensikten med denne boka er nettopp å gi deg mange a-ha-opplevelser og se sammenhenger ut fra hva navnene egentlig kommer av. Navnene i denne boka er delt inn hovedgrupper som: Kallenavn fra folkedypet, Navn fra oslobygda, Oppkalt etter …, Navn i verktøykassa og 1800-tallets byhyttenavn.

God tur inn i Oslos spennende verden av navn!"

Med bokhilsen

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2016). Navn i Oslo. Lokalisert 08.01.2017 på Internett http://www.dreyersforlag.no/navn-i-oslo.5890041-332339.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top