Humor fra gamledager

Mer tinder i gamledagerForlag: Spartacus forlag

 

Forfatter: Eirik Lande

 

Sjanger: Humor/Sakprosa

 

Terningkast: 5

 

Sider: 175

 

Format: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Eirik Lande er for flere titusener kjent for Instagram-kontoen “Tinder i gamledager”. Der han siden 2018, på en underholdende og oppfinnsom måte, har delt bilder av gamle kontaktannonser. Han bor i Bergen, har fast stilling i offentlig sektor, og eier egen leilighet sammen med en ekte forfatter.

I fjor (2018) kom boken “Tinder i gamledager”, der Lande har samlet et bredt utvalg av kontaktannonser fra det 20. århundret. Den ble umiddelbart en salgssuksess og bestselger. Boken er en fargerik og personlig gave til leserne, og inneholder flere morsomme og rare elementer som skaper en litterær godbit av de sjeldne.

Forfatteren gir et unikt innblikk i hvordan dating foregikk den gang det ikke fantes Internett. “Tinder i gamledager” er spesiell, sær, rar og søt, samtidig som den er ekstremt humoristisk og underholdende. Jeg lo så godt av Landes bok, at jeg opptil flere ganger måtte tørke tårer. Det er ikke bare innholdet som gjør dette til en genial bok, det er oppsetningen av annonsene, og hvordan de er bygget opp etter sjanger. Jeg er meget imponert over det arbeidet Eirik Lande har gjort med sin debut.

Så i år (2019) kom oppfølgeren. Jeg ble enormt glad da jeg så Eirik Lande skulle følge opp med ny bok i samme sjanger. Med “Mer Tinder i gamledager” har Eirik Lande laget en helt lik, men på samme tid helt unik bok, som er enda bedre enn debuten. “Mer Tinder i gamledager” er en lettlest, medrivende og underholdende godbit av de sjeldne, fullstappet med sjokkerende, ærlige og oppsiktsvekkende annonser. Husk på å les sakte, og nyt lenge, for samtlige av disse annonsene er en lesefest i seg selv. 

“Mer Tiner i gamledager” er en fantastisk bok, som til tider får deg til å bryte ut i latter og som flere ganger får deg til å gape av sjokk. Den er rett og slett forbausende god skrevet. Helheten i denne velskrevne boken, fikk meg til å sitte igjen med et bredt smil om munnen. Jeg slet med å legge den fra meg, og angret på at jeg hadde lest den så fort ferdig. Men det som er perfekt med denne boken, er at du når som helst kan ta den opp igjen, og oppleve den samme følelsen, som du følte da du leste den første gang. En helt unik bok av sitt slag med andre ord.

Siden det finnes 30 tusen kontaktannonser som har stått på trykk i norske blader og magasiner mellom 1960 og 1999, så håper jeg så inderlig at dette ikke blir den siste av Eirik Lande. Så server oss flere bøker Lande, vi vil ha mer, vil bare elsker din måte å formidle gamle annonser i avisen. For aldri før har det vært så humoristisk og underholdende å lese i gamle utklipp, tusen takk Eirik Lande, for at du laget denne boken.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Etter suksessen med den første utgaven av Tinder i gamledager, og med mer enn 65 000 følgere på Instagram, måtte det bli en oppfølger. I denne boken finner du noen av de rareste, mest oppfinnsomme, frekke, klønete, vulgære og hjelpeløse kontaktannonsene som har stått på trykk her til lands.

I en tid da internett og datingapper kun var en fjern fremtidsdrøm, ble ukebladene redningen for mennesker som søkte kjærlighet, vennskap eller bare et lite eventyr. Tusenvis av kvinner, menn, pensjonister, fengselsfugler, uforskyldt skilte og ulykkelige gifte prøvde lykken i de populære kontaktspaltene.

Her får du det aller morsomste fra nærmere 30 000 kontaktannonser som har stått på trykk i norske blader og magasiner mellom 1960 og 1999.”

 

Med ønske om en god bokhøst fra Boktimmy

 

Kilder:

Spartacus.no. (2019). Mer Tinder i gamledager. Lokalisert 15.09.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top