Forlag: Samlaget

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Elena Ferrante

 

Dato: 18.11.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Elena Ferrante, er for mange kjent for Napoli-kvartetten. Dette er den fjerde og siste roman i den verdensberømte serien. Den er skrevet på nynorsk og er byr på en sterk fortelling. Forfatteren gir oss en dyp, sterk, vakker, gripende og uforglemmelig litterær reise. “Historia om det tapte barnet”, er en litterær godbit. En fengende avslutning på en gripende roman serie.

“Historia om det tapte barnet”, er en fengslende historie om to kvinner, den briljante, boklærde Elena og den lidenskapelige Lila. Begge er nå voksne og har lagt et dramatisk liv bak seg. Begge slåss en gang for å komme seg vekk fra strøket der de vokste opp. Dette er et nabolag preget av vold og ufrihet.

Elena har giftet seg, flyttet til Firenze, stifta familie og gitt ut flere kritikerroste bøker. Men nå har hun kommet tilbake til Napoli for å være sammen med mannen hun alltid har elsket.

Lila, derimot, har aldri lykkes med å frigjør seg fra Napoli. Hun har blitt ein suksessrik bedriftseier, men nærkontakten med den verden hun alltid har tatt avstand fra, setter hun på prøve. Men Lila er ustoppelig og uforglemmelig!

Med Napoli som bakteppe, en by like forførende som han er farlig, i en verden i dramatisk endring, er historia om et livslang vennskap fortalt med dyp ærlighet og med ein briljans som savner sidestykke.

Dette er en vakker, sterk og uforglemmelig slutt på et firebindsverk om Lila og Elena.

Ferrante har skrevet et mesterverk på fire bind. Dette er en praktroman og er en enestående historie. Forfatteren har gjort seg stor internasjonalt og er imponerende i sine beskrivelser og skildringer. “Historia om det tapte barnet”, er en lang, vakker, dyster, dyp, alvorlig og enestående historie samlet mellom to permer.

Forfatteren tar oss med på en litterær reise gjennom to kvinners liv. En sterk avslutning på en serie som jeg virkelig anbefaler. Jeg har valgt å gi denne nydelige boken terningkast 6! For en imponerende roman.

 

Bakside informasjon om boken:

“Dette er den fengslande historia om to kvinner, den briljante, boklærde Elena og den lidenskaplege, ubereknelege Lila. Begge er no vaksne og har store drama i livet bak seg. Begge slost ein gong for å komme seg vekk frå strøket der dei vaks opp – eit nabolag prega av vald og ufridom.

Elena har gifta seg, flytta til Firenze, stifta familie og gitt ut fleire kritikarroste bøker. Men no har ho komme tilbake til Napoli for å vere saman med mannen ho alltid har elska. Lila, derimot, har aldri lykkast med å frigjere seg frå Napoli. Ho har blitt ein suksessrik bedriftseigar, men nærkontakten med den verda ho alltid har tatt avstand frå, set ho på prøve. Men Lila er ustoppeleg, uregjerleg, uforgløymeleg!

Med Napoli som bakteppe, ein by like forførande som han er farleg, i ei verd i dramatisk endring, er historia om eit livslangt vennskap fortald djupt ærleg og med ein briljans som saknar sidestykke. Dei fire binda i denne serien utgjer ei lang og eineståande historie som lesarane vil vende tilbake til igjen og igjen, og som Elena og Lila sjølve vil dei kvar gong oppdage nye ting.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Samlaget.no. (2016). Eistoria om det tapte barnet. Lokalisert 18.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top