Forlag: Bazar forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Sarah Lark

 

Dato: 18.11.2016

 

Sider: 301

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Sarah Lark er i år aktuell med romanen “Et håp ved verdens ende”. Lark står tidligere bak den prisbelønnede roman serien “New Zealand- trilogien”. Igjen så imponerer forfatterne med sine sterke, vakre, gripende og tankevekkende beskrivelser. Dette er en roman som virkelig vil gi deg frysninger ned over ryggen. Vi skal til andre verdenskrig og viktige beretninger kommer fram i denne solide fortellingen.

Romanen handler som nevnt om 2. verdenskrig, og 18 år gamle Helena fra Polen befinner seg i Iran. Hun og hennes yngre søster Luzyna er sammen med andre foreldreløse barn internert i en flyktningleir utenfor Teheran. Nå skal noen av dem få en ny fremtid i New Zealand, og Helene øyner håp om å kunne begynne et nytt liv langt fra krigens redsler. Men bare én av søstrene får muligheten til å reise.

Samtidig forlater James McKenzie New Zealand for å bli flyger i det krigsherjete Europa. Mot foreldrenes vilje verver han seg for å kjempe for frihetens idealer. Skjebnen fører James’ og Helenas veier sammen

Sarah Lark viser igjen hennes talent som forfatter. Dette er en dramatisk, sterk, sjokkerende, dyster og dyp fortelling. En bok som til tider gir deg følelsen av tilstedeværelse. Forfatteren gir dype, rørende og gripende beskrivelser og skildringer.

Dette er en roman, jeg har valgt å gi terningkast 5! Igjen har Sarah Lark skrevet en imponerende roman.

 

Bakside informasjon om boken:

“Det er 2. verdenskrig, og 18 år gamle Helena fra Polen befinner seg i Iran. Hun og hennes yngre søster Luzyna er sammen med andre foreldreløse barn internert i en flyktningleir utenfor Teheran. Nå skal noen av dem få en ny fremtid i New Zealand, og Helene øyner håp om å kunne begynne et nytt liv langt fra krigens redsler. Men bare én av søstrene får muligheten til å reise. Samtidig forlater James McKenzie New Zealand for å bli flyger i det krigsherjete Europa. Mot foreldrenes vilje verver han seg for å kjempe for frihetens idealer. Skjebnen fører James’ og Helenas veier sammen”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Bazar forlag. (2016). Et håp ved verdens ende

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “Enda en litterær godbit fra Sarah Lark

  1. Hei, hyggelig at du likte boken! Du kan godt oppgi navnet på oversetteren også, slik god skikk tilsier.
    Beste hilsen Nina Zandjani

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top