Forlag: Historie & Kultur

 

Sjanger: Politisk litteratur/Historisk litteratur

 

Forfatter: Ole O. Moen

 

Dato: 29.12.2016

 

Sider: 271

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Hva har presidentene: Andrew Jackson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt, Lyndon B. Johnson og Ronald Reagan til felles. Jo de har alle endret USA på hver sin måte. Over flere perioder har de endret det politiske, økonomiske og sosiale i landet.

Nå som det nærmer seg innsettelse av Donald Trump, byr Ole O. Moens på en høyst aktuell bok. “Fem presidenter som endre USA”, er en guide gjennom USA sin historie. Gjennom 271 sider, får leserne en innføring i valgprosessen, politikken, økonomien, historien og viktige sosiale reformer. Forfatteren har samlet en solid bit av den amerikanske historien mellom to permer.

I denne boken, får vi presidentvalgets historie presentert på en interessant, informativ og fengende måte. Ole O. Moen, serverer leserne en solid, historisk, spennende, politisk og fengende bok om USA og deres politiske historie. Dette er en bok som anbefales på det sterkeste. Ole O. Moen vinkler historien på en interessant og annerledes måte. En kunnskapsrik oversikt over hvordan Amerika henger sammen. Ole. O Moen serverer en velskrevet bok.

USA har vært preget av hele 43 presidenter. Det siden 1789. Flere av presidentene har satt varige, historiske og politiske spor etter seg. De aller fleste var tilfredse med å nyte rampelyset, presidentlivet eller lage skandaler.Ole O. Moen tar som nevnt for seg de fem viktigste presidenter som han mener gjennomførte de største forandringer i det amerikanske samfunnet. Ved å sette dem i historisk perspektiv og sammenlikne dem, skildrer han deres liv, deres politiske betydning og de omfattende forandringer deres politikk førte til. Ofte var dette store endringer som brøt med fortiden og satte fokus på menneskerettigheter, økonomi og liberalisering av samfunnet. USA ville ikke vært det landet er i dag uten disse fem reformpolitikerne.

“Fem presidenter som endret USA”, tar oss med gjennom Amerikas politiske historie. Vi får gjennom boken flere positive og negative inntrykk over USA og deres situasjon. Dette er en kunnskapsrik, interessant og fengende bok. Ole O. Moen. som er kjent som USA ekspert, forteller historien om Andrew Jackson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt, Lyndon B. Johnson og Ronald Reagan. Han trekker linjene mellom dem, sammenlikner dem, oppsummerer historien og tar for seg hva endringer de gjorde innen det politiske, økonomiske og sosiale.

Dette er en kunnskapsrik, spennende og fengende bok. Jeg har valgt å gi Ole O. Moen sin bok terningkast 5. Bli med på en litterær reise gjennom et lands historie.

 

Bakside informasjon om boken:

“I 2016 er det presidentvalg i USA. En ny president skal velges etter Barack Obama. Av de 43 presidenter USA har hatt siden 1789, er det noen få som har satt varige, politiske spor etter seg. De aller fleste var tilfredse med å nyte rampelyset, presidentlivet eller lage skandaler. I sin nye bok skriver USA-eksperten Ole O. Moen om de fem presidenter han mener gjennomførte de største forandringer i det amerikanske samfunnet: Andrew Jackson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt, Lyndon B. Johnson og Ronald Reagan. Han skildrer deres liv, deres politiske betydning og de omfattende forandringer deres politikk førte til. Ofte var dette store endringer som brøt med fortiden og satte fokus på menneskerettigheter, økonomi og liberalisering av samfunnet. USA ville ikke vært det landet er i dag uten disse fem reformpolitikerne.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Historie&Kultur. (2015). Fem presidenter som endret USA. Lokalisert 29.12.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top