Forlag: Gyldendal forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Knut Faldbakken

 

Dato: 28.12.2016

 

Sider: 400

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Gjensynet”, er en realistisk, skremmende og velskrevet kriminalroman fra Knut Faldbakken. Igjen viser Faldbakken sitt talent som forfatter. Dette er en ekstremt spennende roman.

Romanen tar oss med tilbake til 1985, Else, Carl-Erik, Oscar og Hedda er fire middelaldrende medlemmer i en festkomité på Hamar. Det skal arrangeres trettiårs jubileum ved katedralskole. Forrige gang kullet var samlet, på tjueårsjubileet, endte det i en tragedie. Hein, en av skoletidens ubestridte lederfigurer, ble funnet død i hotellbadstuen.

Jonfinn Valmann var også avgangselev i 1985, og han blir kontaktet av festkomiteen. Det er noen medelever som ikke lar seg spore opp, kanskje han kan være til hjelp? Valmann trekkes inn i en fortid han har forsøkt å legge bak seg, og han oppdager nye ting om både seg selv og sine medelever, hvor dramatikken gjærer under tilsynelatende harmoniske fasader.

Knut Faldbakken tar leserne med tilbake i tid på en spennende og realistisk måte. “Gjensynet”, er en roman som får nakkehårene til å reise seg. Dette er en kriminalroman som er spennende fra første til siste side.

Forfatteren har laget en velskrevet roman som byr på en eksplosiv handling. For en litterær reise og for en mystisk handling. Jeg er meget imponert og har valgt å gi “Gjensynet”, terningkast 5! Faldbakken har skrevet en sjokkerende, historisk og realistisk roman.

 

Bakside informasjon om boken:

“Else, Carl-Erik, Oscar og Hedda, fire middelaldrende medlemmer i en festkomité på Hamar. De har lite til felles utover at de alle tilhørte avgangskullet på Hamar katedralskole i 1985, nå skal de planlegge trettiårsjubileet. Forrige gang kullet var samlet, på tjueårsjubileet, endte det i en tragedie. Hein, en av skoletidens ubestridte lederfigurer, ble funnet død i hotellbadstuen.

Jonfinn Valmann var også avgangselev i 1985, og han blir kontaktet av festkomiteen. Det er noen medelever som ikke lar seg spore opp, kanskje han kan være til hjelp? Valmann trekkes inn i en fortid han har forsøkt å legge bak seg, og han oppdager nye ting om både seg selv og sine medelever, hvor dramatikken gjærer under tilsynelatende harmoniske fasader.”

 

Med romjulshilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Gjensynet. Lokalisert 29.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top