Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jørn Lier Horst

 

Dato: 27.12.2016

 

Sider: 224

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jørn Lier Horst er aktuell med ny kriminalroman. “Når det mørkner”, er en ekstremt spennende og realistisk roman.

Dette er kriminalroman nummer 11 i serien om William Wisting, men også bok nummer 0. I dette Wisting eventyret, følger vi ham som ung mann. Dette er en velskrevet og troverdig roman. Igjen viser Jørn Lier Horst sitt talent som forfatter.

Romanen tar oss med til Stavern, år 1983. Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen.

En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det.

Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang.

Dette er en realistisk, skremmende og spennende kriminalroman. Romanen er troverdig og fengende. Den tar oss med tilbake i tid og leserne blir kjent med Wisting’s forhistorie.

“Når det mørkner”, er spennende fra først til siste side. Jeg har valgt å gi boken terningkast 5! Jørn Lier Horst imponerer igjen som skjønnlitterær forfatter.

 

Bakside informasjon om boken:

“Stavern 1983: Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen. En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det. Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang.”

 

Med en romjulshilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Når det mørkner. Lokalisert 27.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top