Bli bedre kjent med Erhard Raus!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Historie/Krigslitteratur/Biografi

Forfatter: Erhard Raus

Kilde: Pocket

 

Ute etter troverdig, historisk og realistisk litteratur fra andre verdenskrig, da er “Panserkrig på Østfronten” boken for deg. Dette er en spennende avhandling om en av Hitlers beste og dyktigste kommandanter. Leserne får her et sjokkerende, brutalt og intens innblikk i livet på Østfronten. Kommandanten en blir kjent med i denne boken er, Erhard Raus. Han har selv skrevet biografien om seg selv. Samlingen av memoarene hans, får denne biografien til å virke troverdig, ærlig og åpen. “Panserkrig på Østfronten”, tegner et sterk, tåredryppende og spennende bilde av en mann som sloss for nazi Tyskland. 

Erhard Raus gir leserne, med sine røffe skildringer og beskrivelser, et innblikk i sitt arbeid på Østfronten. Leserne blir kjent med hans vei mot utnevnelsen av armégruppesjef tidlig i 1945. Biografien tar oss med gjennom den fem års lange krigen. Raus fikk ved krigens slutt, et rykte for å være en av den tyske hærens beste taktikere i panserkrig. Dette førte til at han fikk stor oppmerksomhet fra den amerikanske etterretningen. Vi får i denne boken innsikt i hans rolle under den fem års lange krigen. Biografien tar også for seg, tiden han satt i amerikansk fangenskap. I fengselet, skrev Raus ned sine memoarer om kampene han hadde vært med i. Mange av disse memoarene er samlet i denne kunnskapsrike og omfattende biografien.

Memoarene er i denne boken, samlet og systematisert av verdens fremste historikere på andre verdenskrig, Steven H. Newton, har dekket felttoget i Russland fra første dag og frem til våren 1945. Newton gir leserne her, en omfattende og solid gjennomgang av 6. panserdivisjons fremrykning mot Leningrad, det russiske motangrepet ved Moskva i desember 1942, frigjøringsforsøket av 6. armé ved Stalingrad og de desperate kampene i Tyskland i januar og februar 1945.

Dette er en sterk, brutal, ærlig, sjokkerende og spennende bok om de harde kampene Hitlers soldater slåss mot Stalins Røde armé i Russland. Vi blir kjent med den dyktige Erhard Raus, som er en av mange soldater. Boken gir leserne et omfattende innblikk i krigen på Østfronten. Dette er et kunnskapsrik og rikt illustrert mesterverk. Memoarene, skildringene og beskrivelsene gjør leserne kjent med nazistenes kamp, det tredje rikets krav, Hitlers makt og Raus liv. Jeg har valgt å gi denne biografien, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Erhard Raus var en av de dyktigste kommandantene som slåss på tysk side på Østfronten under andre verdenskrig, og ble utnevnt til armégruppesjef tidlig i 1945. Ved krigens slutt hadde han fått rykte på seg for å være en av den tyske hærens beste taktikere i panserkrig, noe som gjorde at han ble viet stor oppmerksomhet fra den amerikanske etterretningen. Da han satt i amerikansk fangenskap, skrev Raus ned sine memoarer om kampene han hadde vært med i.

Erhard Raus? memoarer er samlet og systematisert av en av de fremste historikerne på andre verdenskrig, Steven H. Newton, og dekker hele felttoget i Russland fra første dag og frem til våren 1945. Den inkluderer en grundig gjennomgang av 6. panserdivisjons fremrykning mot Leningrad, det russiske motangrepet ved Moskva i desember 1942, frigjøringsforsøket av 6. armé ved Stalingrad og de desperate kampene i Tyskland i januar og februar 1945.

Panserkrig på Østfronten. Erhard Raus? memoarer, 1941-1945 er en unik bok om de harde kampene Hitlers soldater slåss mot Stalins Røde armé i Russland.”

 

Med historisk hilsen

 

Kilder:

mht.no. (2015). Panserkrig på Østfronten. Lokalisert 29.01.2017 på internett https://mht.no/produkt/panserkrig-pa-ostfronten-2/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top