Bli bedre kjent med Otto Carius!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Historie/Krigslitteratur/Biografi

Forfatter: Otto Carius

Kilde: Innbundet

 

Ute etter biografier fra andre verdenskrig. I boken, “Tiger på slagmarken” får vi den sjokkerende og spennende historien om Otto Carius. Mannen som fikk Ridderkorset i en alder av 21 år, i 1944. Dette er biografien om han, skrevet av han. Leserne får et innblikk i Ottos liv, som den yngste i tyske krigshistorie som har vunnet en slik medalje. Dette er en troverdig, dyster, realistisk, skremmende og omfattende biografi. “Tiger på slagmaken”, er historien om den tyske panservognkommandanten, som gjorde ende på flere av de fiendtlige stridsvognene. Dette er en brutal, kunnskapsrik og rikt illustrerte avhandling om Otto Carius sitt liv.

Biografien tar for seg Ottos kompani, som slåss på Østfronten. Leserne får innsikt i handlingene som utspilte seg blant annet i Malinava juli 1944. Der slo avdelingen hans ut 22 sovjetisk stridsvogner på 20 minutter. Denne innsatsen kan på mange måter måle seg med det berømte panseresset Michael Wittmans innsats ved Villers-Bocage i Normandie. Otto var Adolf Hitlers sterkeste joker på Østfronten, på Tiger I stridsvognene.

Otto Carius som forteller om sitt liv gjennom denne unike og sterke boken. Han tegner et hjerte skjærende, rørende, brutalt, intens, solid og sterkt innblikk i hans opplevelser som panserkommandant på tysk Tiger under andre verdenskrig. Forfatteren skildrer og beskriver opplevelsene av sitt arbeid under krigen, på en brutal, spennende, sjokkerende, intens og sterk måte. Biografien er rikt illustert og gjør oss kjent med Otto Carius sitt liv. Her får leserne en oversikt over vognkommandørens og kompanisjefens virke i en avdeling med de fryktede Tiger I -stridsvognene.

Boken regnes for å være den bese personskildringen fra kampene på Østfronten, og det er jeg enig i. Dette er virkelig en biografi som kan anbefales. Otto, er troverdig og fengende i sine beskrivelser og skildringer. Her kommer leserne tett inn på tyskernes arbeid under andre verdenskrig. Jeg har valgt å gi denne biografien, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Otto Carius fikk Ridderkorset i mai 1944 som den yngste noensinne i tysk krigshistorie, bare 21 år gammel.
Han har gått inn i historien som den tyske panservognkommandanten som skjøt i stykker flest fiendtlige stridsvogner. Hans kompani slåss på Østfronten og ved et tilfelle, ved Malinava i juli 1944, slo avdelingen hans ut 22 sovjetisk stridsvogner på 20 minutter. Denne innsatsen kan på mange måter måle seg med det berømte panseresset Michael Wittmans innsats ved Villers-Bocage i Normandie.
Boken er skrevet av Otto Carius og gir en unik innsikt og opplevelse av hvordan det var å være panserkommandant på en tysk Tiger I under den andre verdenskrig. Her er det ingen forskjønnelser eller forherligelser av egen innsats, bare den rå og grufulle krigen mellom tyske og sovjetiske soldater. Otto Carius var vognkommandør og kompanisjef i en avdeling med de fryktede Tiger I -stridsvognene.
Boken har gjennom årtier vært sett på som den beste personskildringen fra kampene på Østfronten.
Ares forlag har jobbet i flere år for å få lov til å gi ut denne ikoniske boken som er et viktig bidrag for å forstå krigens lidelser, men også hvilket kameratskap som knytter kampfeller sammen for evig tid.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

mht.no. (2016). Tiger på slagmarken. Lokalisert 29.01.2017 på internett https://mht.no/produkt/tiger-pa-slagmarken-otto-carius-2-schwerer-panzer-abteilung-502-narva-dunaburg/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top