Bli bedre kjent med Anders Lange!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Biografi

Forfatter: Øyvind Strømmen

Sider: 256

Kilde: E- Bok

 

“Anders Lange – En norsk historie”, er biografien om Fremskrittspartiets grunnlegger. Dette er en humoristisk, underholdende, politisk og historisk bok. En biografi om en fascinerende politiker og drivkraft i morderne historie. Øyvind Strømmen har laget en velskrevet og omfattende biografi om “Anders Lange”.

Dette er en fortelling om en av norsk politikers kamp om dannelse av FRP. En historisk morsom, fargerike og paradoksale skikkelse. Mannen som var kennel eier, avisredaktør, gaucho, eventyrer, aktivist på ytterste høyre flanke og fascist på 30-tallet, motstandsmann under krigen, politisk rabulist på femtitallet og til sist partistifter og Fremskrittspartiets far.

Strømmen har skrevet et politisk mesterverk. En biografi som tar for seg en mann i norsk politikk. Her blir vi kjent med flere sider av Lange. En historie som er fullstappet med opplevelser. Leserne blir her kjent med Lange både privat og offentlig. Dette er virkelig en biografi jeg kan anbefale. “Anders Lange”, har jeg valgt å gi terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Anders Lange – mannen som stiftet Fremskrittspartiet, og en av de mest fascinerende skikkelser i moderne norsk historie.

Fortellingen om en av norsk politisk histories morsomste, mest fargerike og paradoksale skikkelser ? kenneleier, avisredaktør, gaucho, eventyrer, aktivist på ytterste høyre flanke og fascist på 30-tallet, motstandsmann under krigen, politisk rabulist på femtitallet og til sist partistifter og Fremskrittspartiets far.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Anders Lange. Lokalisert 18.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/anders-lange-øyvind-strømmen-9788202458614

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top