Bli bedre kjent med slaget som utspilte seg i Atlanterhavet!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfattere: Marc Milner og Frode Lindgjerdet

Kilde: Pocket

 

“Slaget om Atlanterhavet”, er en omfattende, kunnskapsrik og velskrevne historie om andre verdenskrigs lengste felttog. Boken tar for seg de norske krigsseilernes kamp mellom 1939 og 1945. Dette er en brutal, sjokkerende, skremmende og spennende historie om krigen til sjøs. Med en introduksjon av Jon Michelet, er dette et troverdig og realistisk mesterverk samlet mellom to permer.

Marc Milner og Frode Lindgjerdet, har skrevet en unik og solid historie lagt til andre verdenskrig. Leserne får her et spennende innblikk i det brutale slaget om Atlanterhavet. En kamp som regnes for å være det lengste felttoget under andre verdenskrig. Boken starter med det forsvarsløse passasjerskipet Athenia, som nådeløst ble senket av den tyske ubåten U-30. Samtidig ble den norske handelsflåten en del av krigen.

Norge ønsket under krigen å være nøytralt, men ble okkupert 9. april 1940. Det hjalp lite at de tyske ubåtene fant de norske skipene og senket dem med sine torpedoer. De første ble torpedert allerede i september 1939. Da Norge ble okkupert av Hitler-Tyskland var den aller største delen av vår handelsflåte ute og seilte. De fikk ordre om å søke alliert eller nøytral havn, noe alle gjorde. Allerede i april 1940 ble Nortraship, Norges eget statsrederi opprettet med flere hundre skip og tusenvis av sjømenn. De norske skipene ble satt inn i konvoifart på Atlanteren for å forsyne Storbritannia med livsviktige forsyninger: drivstoff, mat og alt det England trengte for å overleve og fortsette krigen mot Tyskland. Hadde det ikke vært for den norske handelsflåten, ville Churchills Storbritannia tapt denne kampen, og verden kunne sett annerledes ut. Det skjedde ikke, og Hitler led nederlag, og mye av grunnen til dét ligger i de norske krigsseilernes innsats i Atlanterhavet.

“Slaget om Atlanterhavet”, er historien om andre verdenskrig til sjøs. En krig som varte fra 1939 – 1945. Den tar for seg de norske krigsseilerne skjebne og deres kamp om liv og død. Marc Milner og Frode Lindgjerdet, går i dybden og forteller hele historien om krigsdramaet som utspilte seg i Atlanterhavet måned for måned. Dette er en skremmende, sjokkerende og spennende historie. Den er kunnskapsrik og rikt illustrert med identiske og unike bilder fra tiden. Boken inneholder også historien om den norske Marinen og den norske Handelsflåten. Mannen bak Jon Michelet, som er kjent med tematikken, har skrevet en introduksjon som skaper historien mer realistisk og troverdig.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Andre verdenskrig var bare noen timer gammel da slaget om Atlanterhavet, det lengste felttoget under andre verdenskrig, startet. Det forsvarsløse passasjerskipet Athenia ble senket av den tyske ubåten U-30. Samtidig ble den norske handelsflåten en del av krigen. Norge var nøytralt, men det hjalp lite da de tyske ubåtene fant de norske skipene og senket dem med sine torpedoer. De første ble torpedert allerede i september 1939. Da Norge ble okkupert av Hitler-Tyskland var den aller største delen av vår handelsflåte ute og seilte. De fikk ordre om å søke alliert eller nøytral havn, noe alle gjorde. Allerede i april 1940 ble Nortraship ? Norges eget statsrederi ? opprettet med flere hundre skip og tusenvis av sjømenn. De norske skipene ble satt inn i konvoifart på Atlanteren for å forsyne Storbritannia med livsviktige forsyninger: drivstoff, mat og alt det England trengte for å overleve og fortsette krigen mot Tyskland. Hadde det ikke vært for den norske handelsflåten, ville Churchills Storbritannia tapt denne kampen, og verden kunne sett annerledes ut. Det skjedde ikke, og Hitler led nederlag, og mye av grunnen til dét ligger i de norske krigsseilernes innsats i Atlanterhavet.
Slaget om Atlanterhavet 1939-1945 og de norske krigsseilerne forteller hele historien om krigsdramaet som utspilte seg i Atlanterhavet måned for måned. I tillegg er det egne kapitler om den norske Marinen og den norske Handelsflåten, og Jon Michelet har skrevet en introduksjon.”

 

Med historisk hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

mht.no. (2015). Slaget om Atlanterhavet 1939-1945 og de norske krigsseilerne. Lokalisert 30.01.2017 på internett https://mht.no/produkt/slaget-atlanterhavet-1939-1945-norske-krigsseilerne-heftet-utgave/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top