Hårreisende og drivende god politi krim!

Forlaget: Publica

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Ben Ormstad

 

Sider: 328

 

Dato: 17.08.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Ben Ormstad debuterte som forfatter i 2013 med den sterke, rørende og troverdige romanen «Petter fra Oslo». I år er forfatteren igjen aktuell med kriminalromanen «Selvmordet», en særdeles spennende, sjokkerende og skremmende roman.

Gjennom 328 sider blir leserne kjent med den ferske privatetterforskeren Ørn Klo. Ormstad har levert en litterær godbit, som passer perfekt for deg som liker Jørn Lier Horst eller Jørgen Jæger. Jeg er glødende begeistret for måte Ormstad skildrer dagens samfunn og setter leserne inn i menneskesinnet. Han har klart å skrive en rå og heftig kriminalroman som inneholder sport av psykologiske spenning.

I «Selvmordet» blir leserne kjent med en Ørn Klo, som er en fersk privatetterforsker. Kriminalromanen starter med politiets konklusjon over en kvinne som blir funnet død utenfor blokka si i Oslo. De tror den unge, gravide og nygifte kvinnen har tatt sitt liv. Den ferske privatetterforskeren Ørn Klo tviler på politiets konklusjon. Plaget av hyppige migreneanfall og med tynnslitte nerver begynner han å grave i saken. Situasjonen forverres når flere i kvinnens familie dør. Med ett er Ørn Klo viklet dypt inn i familiens mareritt.

«Selvmordet» er en eksepsjonell god kriminalroman som kan få nakkehårene til å reise seg hos selv den hardeste leser. Det er ingen tvil om at Ben Ormstad har gjort omfattende research for å levere såpass troverdige skildringer av politiarbeid. Hans måte å beskrive karakterene- og miljøet på får leserne til å føle tilstedeværelsen i handlingen. Forfatteren har skrevet en nervepirrende, spennende og drivende god roman som virkelig kan anbefales. Når du først har startet å lese denne kriminalromanen, er den vanskelig å legge fra seg.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Selvmord, fastslår politiet, når en kvinne blir funnet død utenfor blokka si i Oslo. Ung, gravid og nygift. Den ferske privatetterforskeren Ørn Klo tviler på politiets konklusjon. Plaget av hyppige migreneanfall og med tynnslitte nerver begynner han å grave i saken. Situasjonen forverres når flere i kvinnens familie dør. Med ett er Ørn Klo viklet dypt inn i familiens mareritt.»

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Ben Ormstad. (2018). Selvmordet. Publica: Stavanger. 328 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top