Blodnoter” av Ulf J.S. Bersvendsen utgitt på LYST forlag

Parforcejakten” av Ulf J.S. Bersvendsen utgitt på LIV forlag

Skår i gleden” av Ulf J.S. Bersvendsen utgitt av LIV forlag

 

 

 

 

 

 

 

TRE BØKER MED – Professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe i rollen!

 

Forlag: LIV Forlag og LYST Forlag

 

Sjanger: Kriminalromaner

 

Forfatter: Ulf J.S. Bersvendsen

 

Sider: 322, 288 og 232

 

Dato: 16.04.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen av de tre bøkene:

Ulf J.S. Bersvendsen er i år aktuell med tredje kriminalroman om professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe. Hans nye roman har fått tittelen “Skår i gleden” og er fortsettelsen av bøkene “Blodnoter” og “Parforcejakten”. Dette et tre hårreisende og ekstremt spennende kriminalromaner, som alle bærer preg av historie og politikk.

I “Blodnoter” tar forfatteren leserne med til Venezia 11 februar 1883. Ett skudd blir avfyrt inne i en losje på Teatro La Fenice. Sekunder senere stormer sir John og Johan Herman inn. Sammensunken i en stol finner de en mann skutt fra kloss hold, men ingen andre er i losjen. Dette er en av flere hendelser som har ført professor John Hensler og protesjéen Johan Herman Zapffe fra Oxford og helt ned til lagunenes by ved Adriaterhavet. I bagasjen har de to privatetterforskerne med seg et bestialsk drap fra Portsmouth. Mordet på Myra Goldman.

“Parforcejakten” starter med en fuktig sensommerkveld i 1883. Et dødsskrik høres gjennom gangene på Wotton House. Butleren, Arnold, er den første som forsøker å bryte opp den tykke eikedøren til lord Henry Wottons kontor, men til ingen nytte. Flere av husets beboere kommer stormende til av omenet, men døren lar seg ikke rikke. De løper rundt huset og får tak i en stige. Alle vinduer er lukket, slik at de må knuse et av dem for å komme seg inn på kontoret. Nøkkelen står på innsiden av den låste døren, men rommet er tomt. Det vil si, bortsett fra lorden selv, som ligger spiddet på gulvet med hodet hvilende på en pute av salt.

I “Skår i gleden” handler om professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe, som frarøves en rolig slutt på året 1883, og blir istedet invitert inn i en intens jakt på en forbryter som ikke har tenkt å bruke julehøytiden til å hvile. Tilsynelatende vilkårlige mord virker likevel alle å peke mot én person. En bitter, gammel enke med god hukommelse.

 

Min konklusjon av de tre bøkene:

Når det kommer til Ulf J.S. Bersvendsen sitt forfatterskap, bærer det preg av historisk og politisk spenning. Leserne blir kjent med professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe, som er hovedrollene i alle bøkene. Karakterer som vi lesere blir godt kjent med gjennom de tre kriminalromanene. Dette er hårreisende spenning fra første til siste side.

Forfatterens skildringer av karakterene får leserne til å danne et troverdig og oversiktlig bilde av deres utsende og hvordan deres hverdag er. Miljøet er også skildret på en spennende, sjokkerende og skremmende måte.

Forfatteren tar oss med tilbake til slutten av 1800 tallet. Gjennom troverdig beskrivelser og realistiske skildringer, kan en til tider føle tilstedeværelse.

“Skår i glede”, som er hans tredje roman er etter min mening forfatterens beste roman til nå. Den bærer preg av en brutal, dramatisk og intens handling, satt inn i historisk kontekst. Det er det jeg liker best med forfatterens bøker.

Dette er tre kriminalromaner som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av de tre bøkene:

“Blodnoter” har jeg valgt å gi terningkast 4

(Ekstremt spennende, men til tider langtrukken. Gode karakterbeskrivelser, men miljøbeskrivelsene er litt tamme. Språket er eller godt og du forstår hva forfatteren mener. En litterær tur til Venezia og tilbake i tid gjør denne troverdig og realistisk)

“Parforcejakten” har jeg valgt å gi terningkast 4

(Hårreisende spenning fra første til siste side. Forfatteren har talent, det er enkelt å se. Til tider langtrukken, men bedre enn hans første)

“Skår i gleden” har jeg valgt å gi terningkast 6

(Forfatterens beste, kan ikke beskrive min begeistring godt nokk. Her er det ikke spart på de brutale, intense og dramatiske beskrivelsene. Han kan virkelig skape spenning og det er noe jeg liker. Uten tvil hans mest imponerende kriminalroman til nå. En litterær godbit, satt i historisk kontekst.)

 

PS: Gleder meg til neste kriminalroman av denne forfatteren!

 

Bakside informasjon om boken:

“Blodnoter” —

Venezia 11 februar 1883. Ett skudd blir avfyrt inne i en losje på Teatro La Fenice. Sekunder senere stormer sir John og Johan Herman inn. Sammensunken i en stol finner de en mann skutt fra kloss hold, men ingen andre er i losjen. Dette er en av flere hendelser som har ført professor John Hensler og protesjéen Johan Herman Zapffe fra Oxford og helt ned til lagunenes by ved Adriaterhavet. I bagasjen har de to privatetterforskerne med seg et bestialsk drap fra Portsmouth. Mordet på Myra Goldman. Er det en sammenheng? Samtidig sitter mannen som er dømt for drapet på Myra og venter på straffen. Det blir et kappløp med tiden. Klarer de å berge Leon Berkman fra bøddelens løkke?

Gårdagens kvakksalver er morgendagens vitenskapsmann, er mottoet professor John Hensler arbeider etter. Fra alkymisten kom kjemikeren. Fra astrologen, astronomen. Sir Johns uortodokse metoder provoserer noen, men imponerer andre. Noe som gjør at etterforskeren får uventet hjelp i Venezia, og det av selveste Richard Wagner.

“Parforcejakten” —

En fuktig sensommerkveld i 1883 høres et dødsskrik gjennom gangene på Wotton House. Butleren, Arnold, er den første som forsøker å bryte opp den tykke eikedøren til lord Henry Wottons kontor, men til ingen nytte. Flere av husets beboere kommer stormende til av omenet, men døren lar seg ikke rikke. De løper rundt huset og får tak i en stige. Alle vinduer er lukket, slik at de må knuse et av dem for å komme seg inn på kontoret. Nøkkelen står på innsiden av den låste døren, men rommet er tomt. Det vil si, bortsett fra lorden selv, som ligger spiddet på gulvet med hodet hvilende på en pute av salt.

“Skår i gleden” —

I den tredje boken om professor John Hensler og studenten Johan Herman Zapffe, frarøves de to etterforskerne en rolig slutt på året 1883, og blir istedet invitert inn i en intens jakt på en forbryter som ikke har tenkt å bruke julehøytiden til å hvile. Tilsynelatende vilkårlige mord virker likevel alle å peke mot én person. En bitter, gammel enke med god hukommelse.

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Ulf J.S. Bersvendsen. (2015). Blodnoter.

322 sider

Ulf J.S. Bersvendsen. (2016). Parforcejakten.

288 sider

Ulf J.S. Bersvendsen. (2017). Skår i gleden.

232 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top