Forlag: Gyldendal Forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jan Mehlum

 

Dato: 07.12.2016

 

Sider: 400

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Endelig er Jan Mehlum tilbake med enda en Svend Foyn roman. “To komma åtte sekunder”, er en spennende, sjokkerende og realistisk roman. Forfatteren tar oss med på litterær reise, som både er intens og virkelighets preget. Dette er virkelig en bok jeg anbefaler dere å lese. “To komma åtte sekunder”, er Mehlums beste hittil.

Romanen handler om Tønsbergs advokaten Svend Foyn. Denne gangen blir han overraskende oppsøkt av en kvinne han en gang hadde et forhold til. Hennes navn er Amanda Riley og er en målbevisst gravejournalist som kompromissløst jager sannheten om virkelighetens mørke sider.

Kvinnen vil at Foyn skal følge henne til København, hun skal treffe en kilde der, men føler seg utrygg. Og det med rette. Kilden dukker ikke opp, i stedet ender Amanda Riley død på bakken fjorten etasjer nedenfor hotellrommet der møtet skulle ha funnet sted.

Hendelsen beskrives som et selvmord, men Svend Foyn tror ikke på den forklaringen. Da han begynner å nøste i sakene Amanda arbeidet med, blir han trukket inn i et nettverk av svarte penger, prostitusjon, menneskehandel og drap. Og han føres på sporet av en hendelse i København for mer enn tjue år siden, et mystisk dødsfall det aldri er blitt gitt noen tilfredsstillende forklaring på.

“To komma åtte sekunder”, er en brutal, sterk og realistisk roman. Gjennom 400 sider, får vi igjen ta del i Foyns hverdag som advokat i Tønsberg. Boken holder spenningen oppe fra første til siste side. Jan Mehlums beskrivelser og skildringer kan få nakkehårene til å reise seg. Dette er en meget imponerende roman. Jan Mehlum har igjen klart å skape en fengslende roman. Du klarer ikke å legge den fra deg før du har bladd over til siste side.

Dette er etter min mening Mehlums beste roman så langt. Jeg er meget imponert og tar av meg hatten for den dystre, skremmende og spennende romanen. Klart terningkast 6 av meg! En litterær reise du sjelden har opplevd maken til.

WOW, for en eksplosiv roman. Gleder meg til fremtidige kriminalromaner av Jan Mehlum.

 

Bakside informasjon om boken:

“Tønsbergadvokaten Svend Foyn blir overraskende oppsøkt av en kvinne han en gang hadde et forhold til. Amanda Riley er en målbevisst gravejournalist som kompromissløst jager sannheten om virkelighetens mørke sider. Hun vil at Foyn skal følge henne til København, hun skal treffe en kilde der, men føler seg utrygg. Og det med rette. Kilden dukker ikke opp, i stedet ender Amanda Riley død på bakken fjorten etasjer nedenfor hotellrommet der møtet skulle ha funnet sted.

Politiet avskriver hendelsen som selvmord, men Svend Foyn tror ikke på den forklaringen. Da han begynner å nøste i sakene Amanda arbeidet med, blir han trukket inn i et nettverk av svarte penger, prostitusjon, menneskehandel og drap. Og han føres på sporet av en hendelse i København for mer enn tjue år siden, et mystisk dødsfall det aldri er blitt gitt noen tilfredsstillende forklaring på.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). To komma åtte sekunder. Lokalisert 07.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top