Forlag: Hobi forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Hogne Hongset

 

Dato: 09.09.2016

 

Sider: 400

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Hogne Hongset er tilbake med en spennende, intens, samfunnsinspirert og aktuell kriminalroman.

“Mafiela”, er Hognes 5 roman og igjen imponerer Hongset med sin kraft til å fremstille spenning og samfunnsaktuell handling. Denne romanen kan vekke et grøss i en og enhver. Det er ingen tvil om at Hogne har blitt en viktig stemme i litteratur Norge. “Mafiela”, er en sterk, kraftfull, realistisk og spennende roman. Det er umulig å ikke la seg begeistre av denne intens fortellingen.

Forfatterens forrige roman “Den femte dykkeren”, kom i 2015 og var et mer eller mindre bidrag til det norske samfunns fortid. En intens, kunnskapsrik, informativ og omfattende roman. Les min anmeldelse hert

 

Bakside informasjon om boken:

“Dagbladet avslører at tidligere olje- og energiminister Fred Kvarme har hatt store beløp på hemmelige kontoer i Seychellene. Kvarme nekter å kommentere, og mediene spekulerer i hvor pengene kommer fra.
Siri Wickstrøm kjenner Kvarmes kone Elisa, har også hilst på Kvarme.
Avsløringen av Kvarmes hemmelige kontorer i utløser dramatiske hendelser, og Siri blir dratt inn i et spill om store verdier…
Kraftmarkedet i Norge ble liberalisert i 1990. Fra da av har kraftbransjen arbeidet systematisk for å presse strømprisene opp til et kunstig høyt nivå. Dette arbeidet fortsetter, med stadig mer kreative løsninger …”

 

“Mafiela”, gir en intens og alvorlig avsløring av kraftbransjen. Dette er et kunnskapsrik og informativ bidrag til et av samfunnets mange problemer. Romanen er røff og forfatteren klarer igjen å holde oppe spenningen fra første til siste side.

I denne romanen blir vi kjent med Fred Kvarme, som har skjult bort store mengder penger i en hemmelig konto. Siri Wickstrøm, som kjenner Fred Kvarmes kone. Kvarme har tidligere være olje- og energiminister. Avsløringene om Kvarmes hemmelige kontoer utløser store dramatiske hendelser. Siri som er romanens hovedrolle, blir dratt inn i et stort samfunns spill der store verdier er i sjakk. Historien fører oss med på en spennende og intens reise i norsk politikken, norsk kriminalitet og Norges kraftmarkedet.

Hognes nye roman, er på mange måter en politisk thriller. Den er ingen tvil om at forfatteren har gjort store Research innen norsk politikk og samfunnsproblem. Hogne imponerer med sin framstilling av samfunnet i en intens kriminalroman. Dette er virkelig en bok med kraft. Forfatteren begeister med sine vinklinger av samfunnet og hans beskrivelser av omgivelser og hendelser. Dette er en rå og spennende roman.

“Mafiela”, anbefales på det sterkeste og jeg har valgt å gi denne romanen terningkast 6!

Hognes roman er en spennende reise gjennom Norge, politisk og kriminelt. “Mafiela”, er en praktroman!

 

Kilder:

Norli.no (2016): Mafiela. Lokalisert 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top