Forlag: Lydbokforlaget

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jørn Lier Horst

 

Spilletid: 04.07.34

 

Dato: 17.01.2017

 

Innleser: Ivar Nergaard

 

Kilde: Lydfil

 

Selve anmeldelsen:

Jørn Lier Horst, har med “Når det mørkner” skrevet en ekstremt spennende, brutal og sjokkerende kriminalroman.

Ivar Nergaard, som står for innlesing av romanen, gir lytterne frysninger ned over ryggen. En kan til tider føle tilstedeværelse når Ivar leser boken.

Gjennom over 4 timer, møter vi William Wisting som ung mann. Dette er roman nummer 11, i serien om Wisting. Selv om dette er bok 11, regnes den som roman nummer 0. Ivar leverer en legendarisk framstilling av boken.

Jørn Lier Horst tar oss i denne romanen, tilbake til 1983. Vi befinner oss i Stavern, det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen.

En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det.

Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang.

Ivar Nergaard leser inn “Når det mørkner”, på en spennende, dramatisk og dyster måte. En kan nærmest føle tilstedeværelse i romanen, når Ivar leser boken. Nergaard har med sin mørke stemme, framstilt handlingen på en vakker, tankevekkende og spennende måte.

Jørn Lier Horst har laget en velskrevet kriminalroman om William Wisting. Den er ekstremt spennende kriminalroman. Jeg har valgt å gi denne lydboken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om lydboken:

“Stavern 1983 – Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen.

En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det. Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang”

 

Med litterærhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Lydbokforlaget.no. (2016). Når det mørkner. Lokalisert 17.01.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top