Forlag: Vigmostad og Bjørke

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Roar Ræstad

 

Dato: 09.10.2016

 

Sider: 345

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Roar Ræstad er tilbake med fortsettelsen på boken “Sovende hunder”, som kom i fjor.

“Elven”, er en kriminalroman med andre verdenskrig som bakteppe.

Vi blir igjen med på eventyr med Politibetjent Gabriel Navarseth. Igjen må han være et bindeleddet til okkupantene, samtidig som han i dyp hemmelighet jobber for motstandsbevegelsen.

I begynnelsen er “Elven”, treg. Men boken bygger seg opp mot en spenning som topper hans forrige suksess “Sovende hunder”.

“Sovende hunder”, var debuten, som ga meg hakeslepp. Den var spennende, brutal og sjokkerende.

“Elven”, begynner med spenning, men stopper opp gjennom noen titalls sider. Det hele starter med at “Liket av en ung kvinne blir høsten 1942 funnet i Nidelven i Trondheim”. Dette fører ham inn i en ny gåte og jakten etter et svar.

Siden fortsetter boken med “Drapsetterforskning som kommer helt inn på livet til Gabriel Navarseth. Han oppdager at offeret har hatt en forbindelse til hans tidligere forlovede, jødiske Rakel. Det spisser seg ytterligere til når en serie sabotasjeaksjoner får nazistene til å stramme grepet om befolkningen. Da kreves det mye for å stå oppreist, i den strieste strøm.”

Dette er en bok for deg som elsker kriminalromaner og som liker annen verdenskrig. Du kan til tider få en følelse av at handlingen er ekte og få en følelse av tilstedeværelse. Dette er en bok du virkelig bør anskaffe deg i høstmørket!

Til tross for den til tider var treg i handling, men klarte å innta seg i slutten, gir jeg den terningkast 5!

Gleder meg til neste bok fra Roar!

 

Bakside informasjon om boken:

“En politimann står foran umulige valg i en ubarmhjertig tid. Liket av en ung kvinne blir høsten 1942 funnet i Nidelven i Trondheim. I hendene holder hun et Narvikskjold, en tysk krigsutmerkelse. Politibetjent Gabriel Navarseth må igjen være bindeleddet til okkupantene, samtidig som han i dyp hemmelighet jobber for motstandsbevegelsen.

Drapsetterforskningen kommer helt inn på livet til Gabriel Navarseth. Han oppdager at offeret hadde en forbindelse til hans tidligere forlovede, jødiske Rakel. Det spisser seg ytterligere til når en serie sabotasjeaksjoner får nazistene til å stramme grepet om befolkningen. Da kreves det mye for å stå oppreist, i den strieste strøm.”

 

Med søndagshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Vigmostad og bjørke.no. (2016). Elven – Andre bok om Gabriel Navarseth. Lokalisert 09.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top