Roslund & Hellström tilbake i toppform!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Roslund & Hellström

 

Sider: 448

 

Dato: 29.07.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Journalist Anders Roslund og kriminalomsorgsdebatamten Börge Hellström står bak flere spennende, skremmende, hårreisende, nervepirrende og dramatiske leseopplevelser.

Nå er Roslund & Hellström igjen aktuell med kriminalromanen «Tre timer». En særdeles spenstig, heftig og spennende kriminalroman. «Tre timer» er en sjokkerende, storslått, mørk og sterk oppfølger til «Tre Sekunder» og «Tre Minutter». Som begge var underholdende kriminalromaner jeg virkelig storkoste meg med når jeg leste.

Forfatterne har igjen levert en leseverdig kriminalroman, som ikke inneholder et eneste dødpunkt. Den er såpass fengende, at den er vanskelig å legge fra seg. Det er ingen tvil om at Roslund & Hellström har brukt godt tid på research for å tegne dette troverdig bilde av det svenske samfunnet.

«Uhyggelig spenning»

— Simen Ingemundsen

En stille morgen i Stockholm blir førstebetjent Ewert Grens sendt til et likhus der det ligger en død mann for mye, etterlatt blant andre kropper i et låst rom.

Samtidig befinner Piet Hoffman seg på et helt annet kontinent. Et siste, farlig oppdrag fører ham gjennom en brennhet ørken og over et frådende hav, i en verden der menneskeliv ikke har noen verdi. Hjemme venter Zofia og guttene. Når Piet kommer hjem, skal familien endelig få fred. Men det er en bedragersk trygghet, for det viser seg at to små gutter vil måtte slåss for å overleve.

«Kanon bra kriminalroman!»

— Simen Ingemundsen

Roslund & Hellström viser igjen med «Tre Timer», at de har talent som krimforfattere. Ikke bare klarer de å levere en ekstremt spennende kriminalroman, de klarer også å tegne et realistisk bilde av miljø og karakterer. Gjennom denne 448 sider velskrevne boken, gir forfatterne en leseopplevelse som virkelig kan anbefales. Jeg gleder meg allerede til Roslund & Hellström neste kriminalroman.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«En stille morgen i Stockholm blir førstebetjent Ewert Grens sendt til et likhus der det ligger en død mann for mye, etterlatt blant andre kropper i et låst rom.

Samtidig befinner Piet Hoffman seg på et helt annet kontinent. Et siste, farlig oppdrag fører ham gjennom en brennhet ørken og over et frådende hav, i en verden der menneskeliv ikke har noen verdi. Hjemme venter Zofia og guttene. Når Piet kommer hjem, skal familien endelig få fred. Men det er en bedragersk trygghet, for det viser seg at to små gutter vil måtte slåss for å overleve.»

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Tre timer. Lokalisert 29.07.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top