Forlag: Wigestrand

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Henning Sørensen

 

Dato: 26.01.2017

 

Sider: 234

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Utveier”, er en velskrevet oppvekstroman. Handlingen er lagt til en bygd på Vestlandet. Henning Sørensen har skrevet en tankevekkende, sterk, alvorlig og underholdende roman om familie og vennskap. Hoved tematikken er kjærlighet i form av lykkelig, håpløs, gammel og uforløst. Denne er en fengende bok på godt over 200 sider.

Sørensen tar leserne med til en bygd på Vestlandet. Der en kiste senkes i jorden. Det svartner for Helge Oppeide. Dette er ett av livets absolutte lavpunkter. Men det skal bli verre. Dagen har mer å by på – han vet det bare ikke ennå. Det er en kald oktoberdag i 1985. Et par år tidligere lå fremtiden åpen. Helge hadde kjøpt sin første bil, spilte i band og det var dame på gang. Hva kunne vel gå galt? Han burde begynne å studere, men orker ikke en gang tanken. Årene går og livet drar videre uten ham. Andre får det til, men for Helge er det enklere å la dagene flyte av gårde.

“Utveier”, er en underholdende og alvorlig roman. Den byr på sjokkerende og dype beskrivelser. Henning har skrevet en roman som er preget av ironisk humor, men inneholder også en alvorlig tone. Vi blir med inn i et univers som virkelig kan få deg til å tenke. Dette er virkelig en roman, jeg kan anbefale. Jeg har dermed valgt å gi boken, terningkast 5! En dyster, alvorlig, sjokkerende, humoristisk, spennende, dramatisk og velskrevet oppvekstroman!

 

Bakside informasjon om boken:

“Dette er en oppvekstroman fra en bygd på Vestlandet. Det er en roman om familie, vennskap, lykkelig kjærlighet, håpløs kjærlighet, gammel kjærlighet og uforløst kjærlighet. Bakom ligger musikken til Bruce Springsteen – The Boss. Romanen er også inspirert av Nick Hornbys High Fidelity og Lars Saaby Christensens Beatles. Her er et musikalsk univers med en hovedperson som famler seg fram i livet ved hjelp av en mørk, selvironisk humor.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Wigestrand.no. (2014). Utveier. Lokalisert 26.01.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top