Forlag: PAX

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Nickolas Butler

 

Dato: 25.02.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Camp Chippewa” er en gripende roman som tar leserne tilbake til 1962 og gjennom seksti år med historie. Leserne blir blant annet kjent med Nelson som har en sentral rolle i denne romanen. Boken starter i en speiderleiren og utvikler seg til en underholdende, sterk og humoristisk roman.

Nickolas Butler roman er en vakker, humoristisk, sår, sterk og gripende roman om forhold mellom mennesker. “Camp Chippewa” handler om kjærlighet, vennskap, heltemot og håp. Romanen handler også om å ta viktige valg i livet. Leserne blir kjent med outsidere og populære personer og om hvordan livet kan utvikle seg.

“Camp Chippewa” er en bok som tar leserne tilbake til sommermorgen i 1962. Da vekkes den tretten år gamle Nelson på speiderleiren Camp Chippewa. Han vekkes av en hornsalutt. Han er troppens flinkeste og mest flittige deltaker, og en outsider blant de andre guttene. Bare den populære Jonathan og leirleder Wilbur tilbyr ham et slags vennskap.

Når Nelson mot slutten av uka får kjennskap til ureglementerte aktiviteter i leiren, må han gjøre et valg: Tie og la leirkameratene slippe unna med det de gjør, eller holde fast ved speideridealet om å gjøre det rette.

Over en periode på nesten seksti år følger vi Nelson, Wilbur, Jonathan og Jonathans familie, gjennom hverdagsliv, krigserfaringer, skuffelser og gleder. Rundt dem endres USA gradvis, til et samfunn der de moralske kodene ser ut til å gå stadig mer i oppløsning. Gang på gang viser det seg at det ikke er lett å velge rett, selv når man ønsker å gjøre det gode.

Nickolas Butler har laget en velskreven roman om kjærlighet, vennskap, heltemot og håp. “Camp Chippewa” er en vakker, sterk, dramatisk, gripende og realistisk roman. En roman om forhold mellom mennesker. Leserne følger i denne romanen en periode på nesten seksti år. “Camp Chippewa” handler om Nelson, Wilbur, Jonathan og Jonathans familie, gjennom hverdagsliv, krigserfaringer, skuffelser og gleder. Boken starter i år 1962 og tar oss videre gjennom flere tiår. Dette er virkelig en roman jeg kan anbefale. En roman som en til tider kan føle tilstedeværelse. Nickolas Butler byr på tankevekkende beskrivelser og skildringer.

Jeg har valgt å gi denne romanen, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“En tidlig sommermorgen i 1962 vekker tretten år gamle Nelson som vanlig speiderleiren Camp Chippewa med en hornsalutt. Han er troppens flinkeste og mest flittige deltaker, og en outsider blant de andre guttene. Bare den populære Jonathan og leirleder Wilbur tilbyr ham et slags vennskap. Når Nelson mot slutten av uka får kjennskap til ureglementerte aktiviteter i leiren, må han gjøre et valg: Tie og la leirkameratene slippe unna med det de gjør, eller holde fast ved speideridealet om å gjøre det rette.

Over en periode på nesten seksti år følger vi Nelson, Wilbur, Jonathan og Jonathans familie, gjennom hverdagsliv, krigserfaringer, skuffelser og gleder. Rundt dem endres USA gradvis, til et samfunn der de moralske kodene ser ut til å gå stadig mer i oppløsning. Gang på gang viser det seg at det ikke er lett å velge rett, selv når man ønsker å gjøre det gode.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

PAX.no. (2017). Camp Chippewa. Lokalisert 25.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top