Bli bedre kjent med Erling Lorentzen!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Biografi

Forfatter: Stig Arild Pettersen

Sider: 448

Kilde: E- Bok

"Erling Lorentzen – Vilje og Motstand", er historien om en nordmann som har gjort enorm innsats for Norge.

For første gang er historien om Lorentzen samlet mellom to permer. Leserne blir kjent med Erlings innsats under og etter andre verdenskrig.

Stig Arild Pettersen har skrevet en omfattende biografi. Dette er en velskrevet bok og gir oss tankevekkende innblikk i livet til en av Norges mest kjente borger.

Biografien gir oss leserne et solid innsikt i Erling Lorentzens liv. En mann som for den eldre generasjoner er kjent som krigshelt, motstandsmann, venn av Kjakan, gift med prinsessen og reise til tropisk paradis.

For de yngre er han kjent som rikingen fra tabloidpressen, forretningsmann og miljøforkjemper. Erling Lorentzen er en av de få nordmenn som har bemerket seg innen flere felt av det norske samfunn.

Fra hans farfar satte seil over Atlanteren for å bygge forretninger i Latin-Amerika på 1800-tallet, til hans far som var leder av rederaliansen Nortraship under krigen, til Erling som meldte seg til innsats som tenåring i den norske motstandsbevegelsen – det går en rød tråd gjennom familien Lorentzens virke. Det handler om å gi alt for det man tror på, om å se muligheter der andre ikke ser dem, og om aldri å gå på akkord med egne prinsipper.

Stig Arild Pettersen, har skrevet en gripende biografi om Erling Lorentzen. Boken handler blant annet om Lorentzens innsats under andre verdenskrig og hans giftermål med prinsessen. Dette er en solid, sterk og viktig biografi. Den tar leserne med tilbake i tid. Biografien om Erling er kunnskapsrik, interessant og fengende. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"For første gang får vi hele historien om Erling Lorentzen.

Navnet Erling Lorentzen er nok kjent for de fleste nordmenn. For den eldre generasjonen er han den ranke gentlemannen fra 50-tallsukebladene – krigshelten, bestevennen til Kjakan, som giftet seg med prinsessen og tok henne med til et tropisk paradis. For den yngre er han rikingen fra tabloidpressen – forretningsmagnaten som havnet i konflikter med urfolk og miljøforkjempere i Brazil. Men fortellingen om Erling Lorentzen har langt flere fasetter enn som så.

Fra hans farfar satte seil over Atlanteren for å bygge forretninger i Latin-Amerika på 1800-tallet, til hans far som var leder av rederaliansen Nortraship under krigen, til Erling som meldte seg til innsats som tenåring i den norske motstandsbevegelsen – det går en rød tråd gjennom familien Lorentzens virke. Det handler om å gi alt for det man tror på, om å se muligheter der andre ikke ser dem, og om aldri å gå på akkord med egne prinsipper."

Med bokhilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Erling Lorentzen – Vilje og Motstand. Lokalisert 05.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/erling-lorentzen-stig-arild-pettersen-9788202446727

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top