Dramatisk og eksplosiv spenning!

Forlag: Juritzen

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jørgen Jæger

 

Sider: 496

 

Dato: 22.10.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jørgen Jæger er i år aktuell med den 10 kriminalromanen med lensmann Ole Vik i hovedrollen. Igjen står han sammen med politioverbetjent Cecilie Hopen. “Guden” er preget av en gripende dramatikk, heftige beskrivelser og hårreisende spenning. Forfatteren har med “Guden” skapt en troverdig handling som spinner rundt dagens samfunn. Jæger er kjent for å ta opp aktuelle tema i sine bøker og gjør det på en fengslende måte. “Guden” er en kriminalroman som tar pusten fra deg som leser.

“Guden” åpner med at et folke fylt Fjellberghavn blir utsatt for en brutal hendelse. Ordfører Janne Wold går på talerstolen etterfulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper plutselig en skingrende stemme: “Allahu akbar!”, etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran.

Det blir noen svært dramatiske døgn for politioverbetjent Cecilie Hopen der hun jakter på gjerningsmenn med begjær som vanskelig kan kontrolleres. I de mørkeste skygger trekker en anonym person i trådene. Han er Guden.

Jørgen Jæger har med “Guden”, laget en velskreven kriminalroman som handler om makt, kontroll og begjær. Jeg vil dra det så langt å si at dette er Jægers beste roman til nå. Når en først har startet å lese, er den vanskelig å legge fra seg. “Guden” preges av dramatiske hendelser og sterke menneskelige relasjoner. Dette er en mørk, intens og brutal kriminalroman, som starter på en heftig måte. Dette er virkelig en roman som kan anbefales.

 

Tillegg:

Siden “Guden” er Jørgen Jægers tiende utgivelse, så har jeg valgt å anbefales tre favoritter av hans tidligere utgivelser. Her er mine anbefalinger:

– Karma (2010)

– Stemmen (2012)

– Monster (2015)

Dette er mine tre favoritt romaner fra Jægers forfatterskap.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Det er fullt av folk på torget i Fjellberghavn når ordfører Janne Wold går på talerstolen fulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper en skingrende

stemme: «Allahu akbar!» etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran.

Det blir noen svært dramatiske døgn for politioverbetjent Cecilie Hopen der hun jakter på gjerningsmenn med begjær som vanskelig kan kontrolleres. I de mørkeste skygger

trekker en anonym person i trådene. Han er Guden.”

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Juritzen.no. (2017). Guden. Lokalisert 22.10.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top