"Sett & hørt - folk e løgne - og någen e steingalne" av Rolf SchreinerSETT & HØRT:

Forlag: Dreyer Bok

 

Sjanger: Humoristisk litteratur/Muntre fortellinger

 

Forfatter: Rolf Schreiner

 

Terningkast: 5

 

Dato: 03.04.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen: 

Denne boken har jeg riktig storkost meg med, for mer lystig, livlig og muntert lesestoff skal en lete lenge etter. Jeg husker godt den gangen jeg leste Rolf Schreiner sitt bidrag til tekstsamlingen “Steinløye” av Erik Thorstvedt (Kagge forlag 2003). Jeg måtte flere ganger skrattle av den artige tekst hans. Derfor så jeg lyst på å starte på “Sett & Hørt – Folk e løgne og någen e steingalne!”, og det valget angrer jeg ikke et sekund på. Det var en sann fryd å lese, denne svært unike og særegen samling av tekster og essay. Så er den skrevet på Stavanger-dialekt, noe som gjør den sjarmerende å lese. Med Schreiners humoristiske twist, fortellermetode og fortellerstemme, går det lekent lett å lese. Noe som også var kjekt med denne samlingen, var at tekstene kom i korte og små porsjoner, som gjorde det lett å ta en pause, og filosofere mer over Rolf Schreiners tekster inni mellom.

Her hadde jeg flere timer med velskreven moro, der både latter og tårer trengtes fram og fløt lett. Selvfølgelig var noen av tekstene mer morsommere enn andre, men jevnt over var dette en samling tekster som fikk meg i rimelig godt humør. Jeg begynte både å tenke og undre meg over noen av synspunktene og meningene til Rolf, men den fikk meg først og fremst til å dra på smilebåndet gjennom store deler av samlingen.

Selv om “Sett & Hørt – Folk e løgne og någen e steingalne!” er gitt ut av et Stavanger forlag og skrevet av en forfatter fra Stavanger, så var det flere tekster som også passer de som bor utenfor Rogaland. Som for eksempel hans dypt alvorlige tekst om Roald Amundsen, men som er skrevet på en humoristisk måte, med et glimt i øyet. Ja, dette er satire, bare Rolf Schreiner kan skrive, og det danker ut selv “Nytt på Nytt” for oss siddiser, vi som tilhører Stavanger-regionen og innbyggerne i det brede Rogaland. Så ønsker du å komme i godt humør, ja da er det ikke noe å tenke på en gang, da er det “Sett & Hørt – Folk e løgne og någen e steingalne!” av Rolf Schreiner du skal lese, pronto finale! For det er slike bøker en trenger i denne mørketiden.

 

Bakside informasjon om boken:

“Rolf Schreiner (f. 1947) har lengre erfaring som tekstforfatter i reklamebransjen enn noen andre her i distriktet. Han har jobbet i MK Oftedal, Binders Reklamebyrå og SIM Reklamebyrå – før han i 2010 etablerte Blåsenborg Reklamebyrå. Samtidig ble han fast skribent i Lokal avisen (Norges største gratisavis), der han skriver artikler innen musikk, billedkunst, historie og hjernetrim – foruten bedriftsprofiler og en fast petitspalte. Det er et utvalg av disse petitartiklene som nå er samlet i denne boken. Schreiner har også skrevet bok om rogalandshumoren sammen med Erik Thorstvedt og John Skien, og han sto bak håndballstoffet i Stavanger Idrettsforening sin 100-års jubileumsbok. Han prøver også etter beste evne å bidra med tekster til Stavangers revymiljø.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Dreyer bok. (2014). Sett & Hørt – Folk e løgne og någen e steingalne!. Lokalisert 03.04.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top